Hlavní obsah

Doufám, že se trefíme a VAR nám radost nezkazí, říká sparťan Zelený

Úvodní duel s FCSB (1:1) prožíval kvůli menšímu zranění z tribuny. Slavil dva góly, platil ale jen první. Druhý vzal Spartě VAR. „Při tom druhém jsem se radoval ještě víc, ale přišlo to vniveč. Doufám, že až se v Bukurešti trefíme, VAR nám radost nezkazí,“ řekl obránce Sparty Jaroslav Zelený krátce před odletem do rumunské metropole, kde v úterý večer (ve 20.30 českého času) čeká Pražany odveta 3. předkola Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jaroslav Zelený ze Sparty Praha během ligového utkání.

Článek

Jaká vás čeká šichta?

Už v Praze jsme viděli, že zápas nebyl snadný. V Bukurešti bude ještě o něco těžší. Ta atmosféra a domácí prostředí bude hrát pro soupeře.

Remíza z Letné není asi výsledek, který jste si přáli.

Litujete pokaždé, když nevyhrajete. Tedy i teď. Osobně jsem věřil, že uhrajeme lepší výsledek. Aspoň, že se nám podařilo vyrovnat, protože odletět s gólovým mankem by bylo složité. Takhle je to padesát na padesát.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Sparťané se chystají k odletu na odvetu třetího předkola Ligy mistrů do Bukurešti.

Po prvním zápase si trenér Lars Friis povzdechl, že takový výkon na Ligu mistrů nestačí. Jak jste to viděl z tribuny?

Měli jsme příliš jednoduchých ztrát, hra nebyla podle našich představ. Budeme se muset zlepšit. Musím říct, že na nás byli lépe připraveni než soupeři v české lize. Musíme být silnější s míčem a občas hru zjednodušit, abychom je rozběhali.

V Praze jste stál kvůli zranění. Odvetu už zvládnete?

Předně musím říct, že jsem byl na tribuně strašně nervózní. I proto, že se zápas nevyvíjel podle našich představ. Koukáte a nemůžete s tím nic udělat. Nic moc příjemného. Teď je to jiné. Zraněný už nejsem, do odvety bych mohl zasáhnout.

Sparta hrála skupinu Ligy mistrů naposledy před 19 lety. Je vzhledem k tomu střet s FCSB psychicky náročnější?

Tlak vnímáme. Ale přijde mi podobný jako v lize. Poslední dva roky jsme si nastavili laťku opravdu vysoko, musíme zvládat každý zápas. V Bukurešti to nebude jiné.

Opravdu nevnímáte rozdílnost ligy a duelu o Champions League? Pokud přes FCSB nepostoupíte, můžete nakonec skončit až v nejméně atraktivní konferenční lize.

Jasně, jde o důležitý zápas, ale my chceme zvládnout každý. Před rokem jsme ve stejné fázi kvalifikace vypadli s Kodaní, čekaly nás pak zápasy s Dinamem Záhřeb. Zvládli jsme je a hráli jsme Evropskou ligu. Věřím, že letos budeme úspěšnější a přes FCSB postoupíme.