Hlavní obsah

Douděra bude proti Lille v základní sestavě, posila zatím v nedohlednu

Sestava fotbalové Slavie se v odvetě posledního předkola Ligy mistrů proti Lille určitě změní minimálně na jednom místě, zraněného Lukáše Masopusta v ní nahradí David Douděra. „David v sestavě bude. Věřím, že to bude jeden z klíčů, jak se dostat do obrany soupeře,“ prozradil trenér sešívaných Jindřich Trpišovský na tiskové konferenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

David Douděra ze Slavie se raduje z gólu proti Českým Budějovicím.

Článek

Masopust se v prvním utkání ve Francii zranil. „Má svalové potíže, které ho vyřadí minimálně na čtyři týdny,“ informoval kouč. Naopak Douděra s týmem z osobních důvodů neletěl, teď už je stoprocentně připravený.

Trpišovský už bude moct využít levého beka Ondřeje Zmrzlého, jenž kvůli zranění dosud v sezoně nenastoupil. „Bude v nominaci na utkání. O víkendu jsme hráli modelové utkání, zvládl třicet minut. Sice má kondiční manko, ale k dispozici bude,“ řekl Trpišovský. Přiznal také, že jeden hráč ještě náhle onemocněl a uvidí se, jaký bude zítra jeho stav.

Po utkání ve Francii přiznal zranění ofenzivní univerzál Ivan Schranz. „Měl individuální program, ale v pondělí už byl s týmem. Doufáme, že alespoň na část utkání bude použitelný,“ zmínil Trpišovský.

V případě Schranzovy absence v základní jedenáctce lze čekat i případnou modifikaci herního stylu sešívaných a nasazení obou hlavních útočníků Tomáše Chorého a Mojmíra Chytila.

Slavia se netají tím, že by ráda posílila pozici na pravém kraji sestavy. Podle zpráv z Belgie má mít zájem o dvaadvacetiletého wingbeka Simiona Micheze z Beerschotu. „Je to jeden z hráčů, který se nám začal líbit. Viděli jsme ho, když jsme sledovali zápas Beerschotu proti Unionu a měli tam naše lidi. Pracujeme na více hráčích. Kluci se snaží, jsou v zahraničí, jednají s hráči i kluby. Ale co mám nejčerstvější informace, nejsme nikde blízko,“ reagoval Trpišovský.