Hlavní obsah

Chorý: Miluju velké zápasy. Povzbuzení z tribun bylo hezké

Aktualizováno

Poprvé výrazně předvedl, proč ho Slavia kupovala. Fotbalový útočník Tomáš Chorý dvěma tuze důležitými góly hlavou nasměroval sešívané k výhře 3:1 v prvním zápase třetího předkola Ligy mistrů proti Unionu Saint-Gilloise. „Přišlo to ve správnou chvíli, ve velkých zápasech se vyžívám,“ prohlásil Chorý. S ním slavila drtivá většina fanoušků na stadionu, někteří ale po jeho trefách mlčeli.

Tomáš Chorý: Takové zápasy mám rád. Podpora z tribun mě těší, fanouškům můžu dát odpovědi na hřišti. Video: Sport.cz

Článek

Jak jste si užil, když s vámi skoro celý stadion oslavoval vstřelené góly?

Jsem především rád, že jsme vyhráli a odehráli dobré utkání. Výsledek mohl být ještě lepší, kdybychom si nedali vlastní gól. Ale jinak se mi vše hodnotí kladně. Miluju velké zápasy, tohle byl určitě jeden z nich. Byl jsem ve správnou chvíli na správném místě. Ty situace jsme si přes týden cvičili, bylo to trochu cílené, ale mohlo tam (do vápna) létat možná ještě víc centrů. Ovšem za dvě branky jsem strašně rád, pomohou mi do další práce. Není to o mně, ale o celém týmu. To, co se děje kolem mě, neovlivním. Soustředím se na svou práci, na kluky, kterým mohu pomoct.

Přesto vás podpora fanoušků po třaskavém přestupu musela těšit, ne?

Jsem strašně rád, že lidi, co jsou fotbalu blíž, mě podporují. Slýchám hodně povzbuzení, není to tak, že by mě tu lidi nechtěli. Když jsem dnes poslouchal lidi a viděl, jak na mě mávali, bylo to samozřejmě hezké. Ale nebyl to celý stadion. Odpovědi, které mohu dát, jsou na hřišti. Chci pracovat pro tým. Góly může dát příště někdo jiný, ale já chci pomoct tím, že podržím balon, rozdám se pro tým. Teď jsem slíznul smetanu, protože jsem dal dva góly. Udělali jsme hlavně důležitý krok do odvety. Přiznávám však, že povzbuzení z tribun jsem vnímal, bylo to moc hezké.

Je pro vás důležité, že jste první a velmi důležité góly vstřelil ve Slavii brzy? Uklidní vás to?

Pro útočníka jsou důležité body, góly a asistence. To je super. Ale hrál jsem druhý zápas od začátku. Předchozí utkání v Liberci bylo bojovné, to samé v prvním kole na Slovácku. V Liberci jsme utkání vyhráli, což nás povzbudilo. Proti Unionu jsme to zvládali až na jednu situaci parádně. Užívám si to. Jsem rád, že jsem týmu mohl pomoct dvěma brankami. Přišlo to ve správnou chvíli, ve velkých zápasech se vyžívám.

Jak se vůbec v týmu cítíte? Jak se s ním sžíváte?

Pořád je potřeba, aby si na mě kluci zvykli. Aby věděli, že tu mají někoho, o koho se mohou opřít. Myslím, že na mě mohlo létat i víc balonů. Kluci si mohli i víc pomoct, někdy jsme to zbytečně obehrávali nebo přehrávali. Chtěli jsme hrát přes střed hřiště, ale zase máme kvalitu, abychom se přes střed dostali dopředu. Nechceme vše jen kopat do vápna na mě a uzpůsobovat mi hru.

Takže je třeba najít správný mix.

Je potřeba využít, když jsem tam já, Schranzik (Ivan Schranz) a dobíhá nás Provi (Lukáš Provod). Obrana Unionu byla trochu rozložená, byli jsme na to skvěle nachystaní. Jsou tam pořád mezery, na které se podíváme a budeme se je snažit zlepšit.

A vztahově žádný problém není?

Kluci mě vzali skvěle. Nebyl tu jediný frajer, který by mě tu nechtěl. Se všemi si rozumím. Pro mě bylo nejdůležitější, že nejdu do prostředí, kde nikoho neznám.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Chorý po gólu při utkání s Unionem Saint-Gilloise.