Hlavní obsah

Chcete vidět sestavu? Trenér Sparty pobavil v Německu

Zase jednou předvedl, že tiskové konference dokáže oživit. A že by se neztratil ani jako herec. Kouč fotbalové Sparty Lars Friis na dotaz o změnách v úvodní jedenáctce před úterním duelem Ligy mistrů ve Stuttgartu zareagoval po svém. „Chcete vidět sestavu?“ ptal se novináře, který mu otázku položil.

Chcete vidět sestavu? Vtipkující trenér Lars Friis před zápasem ve Stuttgart poodhalil i svoji slabinuVideo: Sport.cz

Článek

Stuttgart (od našeho zpravodaje)  Dánský trenér svoji poměrně humornou vsuvku řádně prodal. Začal se horlivě hrabat v kapse, jako by se pokoušel vytáhnout jakýsi zmuchlaný papírek se základní sestavou. Pak ale zbrzdil a odpověděl se vší vážností.

„K nějakým změnám asi dojde. Uvidíme. Musíte si ještě počkat. Budeme se snažit postavit takový tým, který bude právě proti Stuttgartu ten nejsilnější,“ pravil Friis.

Souboj s bundesligovým celkem bude pro šéfa sparťanské lavičky obrovským testem. Stejně jako pro celé mužstvo. Už jen kvalifikovat se do hlavní fáze Ligy mistrů byl pro českého mistra obrovský milník, na nějž čekal téměř dvacet let. A v jejím druhém zápase přicestuje na stadion, kde Dortmund v předminulém kole bundesligy dostal bůra. Do města, které na domácí zápas v milionářské soutěži čekalo jen o pár let méně než Letná. Stuttgart se mezi elitu naposledy probojoval v sezoně 2009/2010, první kolo hrál na Realu Madrid. Teď se konečně ukáže doma. Nabitý stadion bude bouřit, Stuttgart poženou vpřed desetitisíce nadšených fanoušků.

Nebude tohle ta správná chvíle si na chvilku vyčistit hlavu a uvědomit si, kam se Friis se Spartou dostal?

„Takhle to vnímat určitě nebudu. Mám jednu slabinu. Neumím pořádně prožívat okamžiky. Nejde mi to. Vím, že za deset let toho budu litovat, protože jsme dokázali něco velkého pro celou Spartu. A je mi jasné, že i pro Stuttgart to bude velký den. Uděláme vše pro to, abychom jim ho překazili,“ plánuje Friis.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Trenér AC Sparta Praha Lars Friis na předzápasové tiskové konferenci před Ligou mistrů

Stoper Martin Vitík už nehovořil tak chladně. Stejně jako řada dalších fotbalistů Sparty ani on zatím podobné utkání nezažil.

„Asi půjde o největší stadion, na kterém jsem kdy hrál. Navíc v Lize mistrů. Takže asi půjde o jeden z největších zápasů kariéry. Ale doufám, že přijdou ještě větší,“ prohlásil obránce úřadujícího mistra české ligy.

  Stuttgart - Sparta dnes 18 : 45
20241001T18 : 45:00+0200
Stuttgart vs. Sparta
Stuttgart vs. Sparta
Stuttgart
Sparta