Hlavní obsah

Liberec řeší pozici gólmana. Vliegen zamířil do belgického Genku

Slovan přichází o jednoho z dlouholetých gólmanů. Olivier Vliegen po šesti letech na začátku týdne opustil Liberec. Přestoupit by měl do Genku, podle belgických médií již chybí doladit jen administrativní záležitosti. Severočeši nyní pozici brankáře řeší.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Olivier Vliegen z Liberce.

Článek

Ještě v neděli kryl záda Janu Hugovi Bačkovskému při výhře Slovanu v Karviné 3:1, ale hned na začátku týdne Olivier Vliegen sever Čech opustil a zamířil do rodné Belgie. Podle tamních médií již absolvoval zdravotní prohlídku v Genku.

„Olie vyjádřil přání zkusit si něco jiného, což je z jeho strany pochopitelné, už je tady delší dobu, ale zároveň si to nemůžeme dovolit, když nebudeme mít adekvátní náhradu na pozici brankáře,“ řekl před týdnem k brankářské situaci modrobílého týmu sportovní ředitel Liberce Theo Gebre Selassie.

Liberec v letní pauze usiloval o gólmana Antonína Kinského, ten se však po zranění Jindřicha Staňka vrátil do Slavie z hostování z Pardubic. Momentálně má kouč Radoslav Kováč k dispozici vedle Bačkovského ještě Lukáše Hasalíka a z béčka Jindřicha Musila.

„Je to v řešení, ale uvidíme, jak to bude pokračovat v následujících dnech a týdnech,“ dodal Gebre Selassie.

Vliegen zamířil do Liberce jako volný hráč už v roce 2018, poprvé se však dostal do branky v nejvyšší soutěži až na jaře o čtyři roky později, kdy vychytal nulu na hřišti Bohemians 1905. V následující sezoně se již rodák z vlámského městečka Bree stal jedničkou.

O svou pozici však přišel v minulé sezoně na podzim po prohře 2:5 v Karviné. Do branky se vrátil až na jaře po zranění Bačkovského v derby s Jabloncem. V české nejvyšší soutěži si připsal celkem 51 startů, z toho osm čistých kont.

Související témata:
Olivier Vliegen