Hlavní obsah

Liberec má posilu ze Slavie. Cílem je rovnat se nejlepším týmům, říká Icha

Za fotbalovým trenérem Radoslavem Kováčem jde z Pardubic do Liberce první z hráčů Marek Icha. Severočeský klub pod vedením nového majitele Ondřeje Kanii podepsal s 22letým záložníkem smlouvu do roku 2028. „Cíl je rovnat se nejlepším týmům v Česku,“ řekl v rozhovoru pro klubový web Icha, který patřil Slavii.

Foto: FC Slovan Liberec/Jaroslav Appeltauer, Sport.cz

První posilou Liberce je Marek Icha ze Slavie.

Článek

„Marek je mladý a pracovitý hráč s výborným charakterem, o kterého byl velký zájem i z jiných klubů. Proto jsme rádi, že se nám s ním podařilo dohodnout na dlouhodobé smlouvě. Věřím, že u nás najde ideální podmínky pro svůj další fotbalový rozvoj. Oceňujeme také konstruktivní přístup ze strany Slavie, se kterou jsme se domluvili na Markově přestupu,“ prohlašuje sportovní ředitel Severočechů Theo Gebre Selassie.

Icha je odchovancem Táborska. Jako devatenáctiletý přestoupil do Slavie, za kterou však v nejvyšší soutěži nastoupil jen třikrát.

Hostoval ve Vlašimi a naposledy v Pardubicích, s nimiž úspěšně bojoval o záchranu. Celkem v první lize odehrál 52 zápasů, v nichž si připsal čtyři góly a stejný počet asistencí.„Doufám a věřím, že odehraju co nejvíc zápasů a že pomůžu týmu, abychom hráli na horních příčkách tabulky. Chceme evropské poháry a cíl je se rovnat nejlepším týmům v Česku,“ říká Icha, jemuž se nejlépe hraje na pozici defenzivního záložníka.

„Řekl bych, že rád hraju s balonem. Myslím, že jsem celkem běhavý hráč, který pomáhá týmu a nebojí se chodit do rozehrávky nebo rozdávat přihrávky,“ hodnotí Icha, jenž tak pod Ještědem naváže na spolupráci s koučem Kováčem.

„Jde o hodně lidského trenéra, snaží se být k hráčům upřímný, což je velmi důležité. Říká vše na rovinu, hráli jsme pod ním v Pardubicích skvělý fotbal a určitě to bude pokračovat i v Liberci,“ přeje si.

K Nise má z Pardubic blízko i jeho parťák z Pardubic Michal Hlavatý, Severočeši také stále usilují o gólmana Antonína Kinského. Snaha o získání Tomáše Solila a Vojtěcha Sychry z Pardubic padla. Slovan již také v pauze přetavil v přestup hostování Dominika Plechatého.

Související témata:
Marek Icha
  2 : 0 Gruzie - Portugalsko 2 : 0 88. min Živě
20240626T21 : 00:00+0200
Gruzie vs. Portugalsko
Gruzie vs. Portugalsko
Gruzie
Portugalsko
  1 : 1 Česko - Turecko 1 : 1 89. min Živě
20240626T21 : 00:00+0200
Česko vs. Turecko
Česko vs. Turecko
Česko
Turecko
  0 : 0 Ukrajina - Belgie 0 : 0 dohráno
20240626T18 : 00:00+0200
Ukrajina vs. Belgie
Ukrajina vs. Belgie
Ukrajina
Belgie
  1 : 1 Slovensko - Rumunsko 1 : 1 dohráno
20240626T18 : 00:00+0200
Slovensko vs. Rumunsko
Slovensko vs. Rumunsko
Slovensko
Rumunsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Nechybí ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetli s Portugalskem, Gruzií a čeká je také zápas s Tureckem.