Hlavní obsah

Válka fotbalových hvězd. S Mbappém je to peklo, vzkazuje Neymar do Realu

Zvládli spolu 136 zápasů a šest sezon, vyhráli čtyři francouzské tituly. Fotbaloví supermani Kylian Mbappé a Neymar se ale nikdy v PSG upřímně nepřátelili. Naopak. Chladnoucí vztah se po odchodu obou frajerů z Paříže změnil v otevřený spor. Nejspíš proto nyní Brazilec vzkázal krajanům do Realu Madrid, za který Mbappé od léta kope: „Je to s ním peklo.“

Foto: Profimedia.cz

Kylian Mbappé (vlevo) s Neymarem loni na jaře slavili gól ve francouzské lize. Jejich cesty se rozešly, napětí přetrvává.

Článek

„Mezi Neymarem a Mbappém panovala vždy válka. Neymar se s Brazilci z Realu kamarádí, proto jim psal, že s Mbappém to je katastrofa,“ vylíčil francouzský novinář Cyril Hanouna.

Docela těžko se dá ověřit pravdivost jeho výroku. Vyřčené věty do éteru ve vysílání rádia Europe 1 ale okamžitě převzaly nejrůznější fotbalové weby i řada světových médií.

Jisté je, že se dlouhodobě Neymar s Mbappém úplně nemusí. V PSG jejich vztah byl kulantně řečeno ryze pracovní. „Někdy je to vřelejší, jindy chladnější. Jednou jsme nejlepší kámoši, ale pak jsme… odtažitější,“ vyprávěl po letech soužití francouzský útočník.

Brazilský kolega ale klidně při otázce na Mbappého odmítl odpovídat a odkráčel uprostřed rozhovoru do šatny. Dusno v ní to ale vyobrazovalo víc než tisíce slov.

Neymar platil odjakživa za generační talent, hvězdu a privilegovaného jedince. Jenže po přesunu z Barcelony do Paříže narážel.

V PSG nastupoval nejen s Mbappém, ale později i s Lionelem Messi, k němuž Neymar spíš tíhl. Mbappé zůstával naopak mnohdy samostatná, ale mimořádně produktivní jednotka. Navíc šlo o domácí eso, které si postupně vydupávalo výsady, s nimiž mohl například promlouvat do přestupové politiky klubu nebo spolurozhodovat o výběru trenéra.

Ega fotbalových kouzelníků se střetávala i na trávníku. Neymar se s Mbappém hádali o penalty. „Je zřejmé, že to má napsané ve smlouvě, protože žádný jiný tým na světě by nepostavil Neymara k penaltě až jako druhého,“ psal Brazilec jízlivě na dřívější twitter.

Na sociálních sítích se obdivovaní mládenci hašteřili pravidelně. Média rozebírala, jaké příspěvky (ne)lajkovali.

Loni v létě arabský Al-Hilál vábil Mbappého. Nabízel astronomických 300 milionů eur, ale francouzský mistr světa z transferu vycouval.

Al-Hilál z Paříže zlákal jinou superstar. Ano, tušíte správně, Neymara.

Dvaatřicetiletý forvard už bezmála rok kurýruje kolenní vazy a mezitím si podle novináře Hanouny vyměňoval zprávy s brazilskými kolegy kopajícími za Real Madrid, který v létě velkolepě uvítal Mbappého.

Bacha na něj, zažijete s ním v kabině peklo!

Za španělský velkoklub hraje početná brazilská enkláva, Vinicius Júnior, Rodrygo, Eder Militao i mladičký Endrick. Zůstává otázkou, zda na ně zapůsobilo Neymarovo varování.

Foto: Miguel Oses, ČTK/AP

Kylian Mbappé je novou posilou Realu Madrid, který ovládl poslední ročník Ligy mistrů. Raduje se i Vinicius Júnior.

Například při víkendové výhře Realu 2:0 na hřišti Realu Sociedad první gól z penalty dal Vinicius Júnoir. Na druhý pokutový kop už pustil Mbappého. Po proměnění penalty Brazilec vtipkoval a imitoval Francouzovu gólovou oslavu. S novou posilou podobně nelaškoval poprvé.

Na peklo a drsné soužití fotbalových es to v Madridu nevypadá. Zatím.