Hlavní obsah

Dělníci se porvali při rekonstrukci největšího stadionu v Evropě, šest zraněných

Jedná se jistě o jeden z nejvíce ikonických fotbalových stadionů na světě. A největší v Evropě. Svatostánek španělské Barcelony Camp Nou aktuálně prochází rekonstrukcí, jež však nyní vyvolala ve fotbalovém prostředí kontroverzi. Při výstavbě se přímo na staveništi mezi sebou poprali dělníci. Informovala o tom španělská média.

Foto: Profimedia.cz

Ikonický stadion španělské Barcelony je od roku 2023  v rekonstrukci. (archivní snímek)

Článek

Událost se měla stát během pátečního odpoledne. Podle deníku Marca se do potyčky zapojilo přibližně 20 až 30 dělníků, někteří měli použít i dřevěné tyče. Rvačka údajně vypukla při neshodách mezi albánskými a rumunskými pracovníky.

Celý incident nakonec měla zažehnat místní policie, dle informací šest lidí vyvázlo z potyčky s lehkými zraněními. Agentura AFP uvádí, že všichni jedinci, kteří se bitky účastnili, byli za své jednání propuštěni.

Domovský stadion španělského giganta se rekonstruuje od konce sezony 2022/23. Otevření nového stánku bylo naplánováno ještě do konce tohoto roku, zahraniční média však spekulují, že se výstavba dokončit nestihne. Skloňuje se nyní přelom února příštího roku. „Nemáme žádné pevné datum otevření stadionu,“ zmínil minulý týden viceprezident Barcelony Elena Fort.

Zpočátku by měl svatostánek pojmout až 62 tisíc fanoušků. Po plánované kompletní rekonstrukci, která by měla být podle plánu dokončena na začátku sezony 2026/2027, se kapacita navýší na 105 tisíc míst. Španělský gigant během rekonstrukce hraje své zápasy na olympijském stadionu v Barceloně s kapacitou necelých 55 tisíc míst.