Hlavní obsah

Rozruch na sítích. Mbappé urážel soupeře, Messiho nebo židy. Zloděj mu ukradl účet

Fanoušci a sledující Kyliana Mbappého nejspíš nestačili zírat, jaké příspěvky jeden z nejlepších fotbalistů planety publikoval od čtvrtečního rozbřesku na sociální síť X. Letní posila Realu Madrid tvrdila, že po vypršení smlouvy zamíří do Manchesteru United. Vyťukal, že Ronaldo je lepší fotbalista než trpaslík Messi. Vysmíval se i Tottenhamu nebo židům. Záhy se ukázalo, že účet slavného Francouze někdo odcizil.

Foto: Francisco Ubilla, ČTK/AP

Hvězdný útočník Realu Madrid Kylian Mbappé při zápase španělské LaLigy proti Mallorce

Článek

Fotbalovou hvězdu sleduje na síti X přes 14 milionů uživatelů. A pětadvacetiletý kanonýr na někdejší twitter pravidelně přispívá.

Většinou se jedná o pečlivě uhlazené příspěvky, ale občas umístil na sítě vtípek nebo jízlivý komentář. Třeba před pár lety při postupu dvou francouzských klubů do semifinále Ligy mistrů vytýkal kritikům, kteří Ligue 1 posměšně označují za farmářskou ligu bohatších soutěží. Mbappé je také osobnost, která se zapojuje do veřejného dění.

Proto úplně nepřekvapilo, když se na Mbappého profilu začaly ve čtvrtek objevovat zprvu docela humorné zprávy.

Vtipkoval, že v roce 2028 přestoupí jako volný hráč do Manchesteru United. Nabízel se, že rozšíří a zafinancuje tým britského streamera s přezdívkou Angry Ginge. Vyzdvihoval Cristiana Ronalda a naopak Lionela Messiho označil za trpaslíka.

Příspěvky začaly být stále vulgárnější a primitivnější. Tottenham a následně i celý Londýn označil za sra.ku. Pustil se do Izraele, což dokládaly vzkazy: „Fuck Izrael!“ nebo „Fotbal patří židům.“

Už i méně bystří uživatelé pochopili, že Mbappého účet odcizil hacker s velmi silnou vazbou na Velkou Británii, který horuje za osvobození Palestiny. Na Mbappého účtu se také objevovaly reklamy na pochybné kryptoměny.

Zahraniční servery připomínají, že hackeři v létě podobně napadli a odcizili účet bývalému anglickému reprezentantovi a dnes expertovi Jamiemu Carragherovi.

Platforma X už dopoledne kontroverzní příspěvky na Mbappého profilu smazala. Zdá se, že se ověřený účet vrátil původnímu autorovi.

Už se ale nejspíš nikdo nedozví, jak se francouzské eso ráno zatvářilo, když po probuzení uvidělo, jakou virtuální spoušť na jeho profilu primitiv způsobil.