Hlavní obsah

První tiskovka v Gironě. Můžeme dosáhnout velkých věcí, řekl Krejčí

Do Girony přestoupil už před měsícem, odehrál za ni i jedno přátelské utkání. Fanouškům katalánského klubu byl ale obránce Ladislav Krejčí oficiálně představen až teď. „Udělal na mě velký dojem klubový projekt, to, jakým herním stylem se prezentuje. Moc se mi zamlouvá, umožní mi další fotbalový růst,“ řekl Krejčí na středeční tiskové konferenci.

Foto: Profimedia.cz

Ladislav Krejčí v dresu Girony

Článek

Oslovilo ho prý, že Girona dokráčela k fantastické třetí příčce v uplynulé sezoně, která jí zaručuje účast v Lize mistrů, ofenzivním fotbalem. „Ze svých bývalých mužstev jsem na útočný styl zvyklý, mám ho v krvi. Těší mě, že budu nastupovat za jeden z nejlepších týmů ve španělské lize a také v Lize mistrů, kde budeme stát proti nejlepším týmům Evropy,“ podotkl Krejčí.

V Champions League ho čeká premiéra, se Spartou se do prestižní soutěže nikdy neprobojoval. „Liga mistrů je pro mě velká výzva. Nicméně na prvním místě je u mě tým. Věřím, že můžeme společně dosáhnout velkých věcí,“ prohlásil Krejčí.

Jeho místo v Gironě by mělo být na stoperu, kde poslední dvě sezony nastupoval. Ve Spartě i v reprezentaci. Byť do té doby hrál na pozici defenzivního záložníka. „Na stoperu se cítím líp, nemám ale problém hrát i ve středu zálohy,“ ujistil 25letý obránce.

Že přestoupí do Girony, věděl delší čas. Španělský klub ho prvně oslovil už v zimě. „Udělali na mě pozitivní dojem, vnímal jsem, že mě hodně chtějí. I proto jsem se rozhodl nabídku přijmout,“ pověděl Krejčí.