Hlavní obsah

Levante - Barcelona 2:3Čelili třem penaltám, přesto Katalánci prodloužili vítěznou ligovou sérii na sedm zápasů

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony otočili utkání 31. kola španělské ligy na hřišti Levante a výhrou 3:2 udrželi o skóre druhé místo v tabulce před Sevillou. Katalánci v utkání čelili třem pokutovým kopům, přesto prodloužili vítěznou ligovou sérii na sedm zápasů.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Barcelonský Pedri slaví gól.

Článek

Předposlední Levante se ujalo překvapivého vedení v 52. minutě po proměněné Moralesově penaltě, jenž uspěl z pokutového kopu po předchozích třech nezdarech. O čtyři minuty později navíc mohl rovněž z bílého bodu přidat další branku Martí, gólman Ter Stegen ho ale vychytal a nastartoval barcelonský obrat.

V 59. minutě totiž srovnal hlavou Aubameyang a divokou desetiminutovku zakončil přesnou střelou k tyči Pedri. Přesto dostali domácí další šanci z pokutového kopu, třetím exekutorem a druhým úspěšným se stal Melero. Blaugranas ale zachránil v druhé minutě nastavení hlavou střídající Luuk de Jong.

Otočku předvedl i San Sebastian proti Elche, vítěznou trefu si připsal v 39. minutě Le Normand. Na oba góly vítězného celku přihrála bývalá dlouholetá opora Manchesteru City David Silva. Baskický celek si upevnil šesté místo, Elche je patnácté.

Španělská fotbalová liga - 31. kolo:
Pamplona - Alavés 1:0 (90.+2 Budimir)
Espaňol Barcelona - Vigo 1:0 (89. Wu Lej)
Elche - San Sebastian 1:2 (3. Carrillo - 31. Sörloth, 39. Le Normand)
Levante - FC Barcelona 2:3 (52. Morales z pen., 83. Melero z pen. - 59. Aubameyang, 63. Pedri, 90.+2 L. De Jong)
Související témata: