Hlavní obsah

Papír na sex pro fotbalisty vyvolal rozruch. Řeší i pikantnosti

Aktualizováno

Je z toho rozruch. Tedy přinejmenším ve Španělsku. Ze šaten fotbalistů podle všeho unikla podoba „smlouvy o sexu“, jakési právní ochrany pro profesionály ve španělských ligách. Dokument ne zrovna veřejného charakteru je má chránit před skandály se sexuálním podtextem a obviněními. Ředitel španělské trenérské školy Miguel Ángel Galan, který záležitost poslal na veřejnost, se ale nad existencí smlouvy pozastavuje.

Foto: Pablo Morano, Reuters

Útočník Valencie Rafa Mir (vpravo) během utkání s Barcelonou. Teď má jiné než fotbalové starosti.

Článek

Podobu dokumentu zveřejnil na síti X s vysvětlením, že jde o formulář souhlasu se sexuálním stykem.

Podle něj hojně koluje ve španělských ligách. Skládá se ze tří stránek s podrobnými informacemi a podpisovým řádkem.

Že něco takového pro případ náhodných sexuálních radovánek existuje, provalil zahraniční hráč, který působil v nejmenovaném španělském klubu. Galan předpokládá, že takové smlouvy se využívají ve více zemích.

„Domnívám se, že pro takovou smlouvu tu ale není místo,“ dal Španěl najevo pobouření z takových praktik a vysvětlil tím tak i motivaci pro zveřejnění dokumentu.

Základem smlouvy jsou samozřejmě osobní údaje a potvrzení, že „žadatel a souhlasná strana se navzájem sexuálně přitahují“.

Musí být také uvedena použitá metoda antikoncepce.

Zvláště pozoruhodný je podle Galana pododdíl s názvem „náhodné zranění“, ke kterému by mohlo dojít během samotného sexu. „Tato část mi připadá velmi absurdní,“ citují média Galana.

Odhalení dokumentu přichází poté, co přibývají případy obvinění z napadení. Nedávno byl dočasně zatčen španělský fotbalista Rafa Mir z Valencie za obvinění ze sexuální agrese. Zřejmě ho čeká soud. Podle hráčova právního zástupce byl styk konsensuální. Není jasné, zda to měl hráč „ošetřeno“ smlouvou, o níž se teď píše.

Nejde však v poslední době jen o španělskou záležitost. Francouz Wissam Ben Yedder byl zatčen kvůli obvinění ze sexuálního napadení v opilosti. Podle agentury AP byl někdejší reprezentant a bývalý útočník Monaka po zadržení propuštěn a čeká ho soudní proces.