Hlavní obsah

Kolenem přímo do rozkroku. Talent Realu viděl žlutou, trenér soupeře zuří

V létě se ihned po dosažení plnoletosti stěhoval z rodné Brazílie na slavné Santiago Bernabéu. Od 18letého Endricka si v Realu Madrid do budoucnosti hodně slibují, minuty zatím v našlapané konkurenci nesbírá nijak závratným tempem. V úterním domácím ligovém utkání s Alavésem ale ukázal i svou odvrácenou tvář, když kolenem udeřil protihráče do citlivých míst.

Foto: Profimedia.cz

Brazilec Endrick se zatím v základní sestavě Realu Madrid v soutěžním utkání neobjevil.

Článek

Hrála se 82. minuta, Real vedl suverénně 3:0 a navíc po pravé straně rozvíjel další útočnou akci. Ve vápně byl v tu chvíli ze zástupců bílého baletu jen Endrick, jenž se na trávník dostal v 69. minutě místo krajana Rodryga.

Těžko říct, co se mu honilo hlavou, protože úplně mimo hru nevybíravě atakoval obránce hostí Santiaga Mouriňa. Vytrčil levé koleno a silou ho vrazil přesně mezi nohy soupeře.

Mouriňo se ihned skácel k zemi. Hlavní sudí Alejandro Muňiz Ruiz přerušil hru až po chvíli a ze záběrů je jasně patrné, že v daný moment sledoval dění u rohového praporku, kde se zrovna nacházel míč. Následně si přes sluchátka vyslechl něco od kolegů a odháněl Endricka, který stále vehementně gestikuloval.

Muňiz Ruiz nakonec vytáhl žlutou kartu. „Jasná červená,“ pronesl po zápase trenér hostí Luis García. V zápise pak stojí, že „Endrick bezohledně srazil soupeře“.

„Posledních deset minut jsme měli dohrávat v přesile. Nikdo nemůže tvrdit opak. Pokud to neviděl rozhodčí, tak od čeho je tu VAR? Možná dostali víc žlutých, než měli, ale Endrick měl vidět červenou,“ dodal García. Trenér Realu Carlo Ancelotti pak jen konstatoval, že situaci neviděl a k záznamu se ještě nedostal.

I když se to v danou chvíli možná nezdálo, vyloučení opravdu mohlo duel zásadně ovlivnit. Alavés totiž dvěma góly v rozmezí jedné minuty snížil na 2:3 a Real se v závěru o výhru ještě strachoval.

Kopanec Endricka nebyl jediným kontroverzním momentem v úterním střetnutí. Podle některých fanoušků měl být vyloučen i další brazilský křídelník Vinicius Júnior. Žlutou viděl ve 30. minutě za to, že tradičně emotivně komentoval verdikt rozhodčího, byť měl tentokrát zřejmě pravdu.

Když byl pak v 90. minutě střídán a procházel kolem čtvrtého sudího, nelíbila se mu délka nastavení. „Šest minut? To je blázen!“ prohlásil. Čtvrtý rozhodčí ale situaci přešel, neinformoval hlavního a Vinicius tak pokračoval v cestě na lavičku.

Real už v lize obdržel 13 žlutých karet, z toho osm za protesty. „Ano, posuzování situací se změnilo a my si na to musíme zvyknout. Ještě jsme tak neučinili, musíme se ale těmto kartám vyhnout,“ zdůraznil Ancelotti.