Hlavní obsah

Flick debutoval na lavičce Barcelony, v USA zdolala na penalty Manchester City

Trenér Hansi Flick zahájil své působení u fotbalistů Barcelony úspěchem. V prvním přípravném utkání pod vedením bývalého kouče německé reprezentace vyhráli Katalánci v Orlandu na penalty (4:1) nad Manchesterem City Pepa Guardioly. Po 90 minutách skončil zápas 2:2.

Foto: Lorena Sopena, Reuters

Nový trenér Hansi Flick

Článek

Utkání na Floridě provázely hromy a blesky, kvůli počasí se začalo o 80 minut později. Ani jeden z týmů ještě neměl nejlepší sestavu. Kataláncům chyběli mimo jiné hrdina nedávného Eura Lamine Yamal nebo němečtí reprezentanti Ilkay Gündogan a Marc-Andre ter Stegen. Za Barcelonu skórovali Pau Víctor a Pablo Torre, za anglického mistra Nico O'Reilly a Jack Grealish. Rozhodly až penalty.

Zápas sledovalo 63.000 diváků. „Jsem hodně spokojený. Tvrdě jsme pracovali a především jsme bránili a útočili jako tým,“ uvedl Flick, který podepsal na konci května smlouvu do roku 2026. Nahradil Xaviho Hernándeze, poté co Barcelona zakončila minulou sezonu bez zisku trofeje.

Bývalý kouč Bayernu měl jen dva týdny na trénink s nekompletním týmem, protože hráči, kteří se zúčastnili Eura a Copy América, dostali volno. Jiní, jako sedmnáctiletý obránce Pau Cubarsí, hrají na olympijských hrách v Paříži. Čeká se na návrat Yamala, který se těsně před 17. narozeninami stal nejmladším střelcem v historii mistrovství Evropy a posbíral tam několik dalších rekordů.

„Co dokázal na Euru, je neuvěřitelné. Teď je důležité, aby zůstal oběma nohama na zemi. Otevírá nám skvělé možnosti a ještě se může zlepšovat. Je na fantastické cestě,“ uvedl Flick na své oficiální prezentaci minulý týden.

Ligovou sezonu jeho tým začne 17. srpna duelem ve Valencii.

Související témata: