Hlavní obsah

Divoké madridské derby. Real přišel o gólmana, kouč Atlética by trestal provokatéry

Byla to bitva na ostří nože, derby jak se patří. V duelu mezi Atléticem a Realem Madrid (1:1) to jiskřilo, bohužel ne jenom na hřišti. Kvůli vhazování předmětů na hrací plochu musel být zápas na dlouhé minuty přerušen. Chování diváků odsoudil domácí trenér Diego Simeone, dodal však, že by trestal i hráče, kteří fanoušky provokují. Jedním takovým, i když ho Argentinec přímo nejmenoval, byl jeho bývalý svěřenec Courtois, který se následně zranil.

Foto: Ana Beltran, Reuters

Fanoušci Atlética Madrid během derby s Realem

Článek

Kouč Los Colchoneros, jak se Atléticu přezdívá, to uvedl po nedělním domácím derby s Realem, které bylo na 20 minut přerušeno. „Ty lidi by měl klub potrestat. Nepotřebujeme je. Potřebujeme diváky, kteří nás podporují. Tihle klubu škodí. Ale pozor, to neomlouvá situace, které vyvoláme my, aktéři zápasu,“ řekl Simeone v rozhovoru pro DAZN.

„Musíme se také snažit zůstat v klidu. Gól můžete oslavit, ale ne tím, že budete zírat na tribunu nebo dělat nějaká gesta. Ten, kdo hodí zapalovač, by měl být potrestán. A ten, kdo provokuje, by měl být potrestán taky,“ konstatoval trenér Atlética, které v nastavení vybojovalo remízu 1:1. „Tohle už není k smíchu. Když za to nebudou tresty, bude se to opakovat,“ dodal Simeone k chování diváků.

Atlético dnes uvedlo, že identifikovalo jednoho z fanoušků, kteří házeli předměty na hřiště. Ve spolupráci s policií pátrá po dalších, kteří budou potrestáni. „Tyhle věci nemají ve fotbale místo a kazí image stadionu, který zažil velkolepou atmosféru s více než 70 000 diváky na tribunách a naprostá většina z nich se chovala příkladně,“ uvedl klub.

Courtois se zranil

Realu Madridu bude minimálně ve dvou nejbližších zápasech chybět brankář Thibaut Courtois. Dvaatřicetiletý belgický fotbalista si poranil sval levé nohy.

Courtois odchytal celý zápas, ale nyní si musí dát vynucenou pauzu. Přijde o středeční zápas Ligy mistrů na hřišti Lille a sobotní domácí duel ve španělské nejvyšší soutěži s Villarrealem.

Ve všech deseti dosavadních zápasech Realu v sezoně nastoupil Courtois v základní sestavě. Většinu minulého ročníku bývalý gólman Chelsea a Atlética Madrid zmeškal kvůli vážnému zranění kolena.