Hlavní obsah

Český gólman v hledáčku slavné Barcelony. Jeho zástupci reagují

Velmi nepříjemné a hlavně neočekávané starosti momentálně řeší ve fotbalové Barceloně. Gólman číslo jedna Marc-André ter Stegen se o víkendu zranil tak vážně, že pro něj zřejmě sezona skončila. Začíná se spekulovat, kdo zkušeného 32letého Němce nahradí. A padají i jména českých aktuálně nezaměstnaných brankářů Jiřího Pavlenky a Tomáše Vaclíka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jiří Pavlenka je aktuálně bez angažmá.

Článek

Ter-Stegen si v neděli v duelu s Villarealem přetrhl patelární šlachu v pravém koleni. Okamžitá operace byla nevyhnutelná a všechno zhoršuje fakt, že německý gólman již totožné problémy v minulosti několikrát řešil. „Není to snadné, ale musíme to přijmout. Byla to smůla,“ uvedl trenér Barcelony Hansi Flick.

Ale co dál? Víkendové klání dochytal Iňaki Peňa, který plní roli dvojky už třetí sezonu. Španělská média začala ihned spekulovat, kdo by měl prostor mezi třemi tyčemi hájit. Opakovaně padá jméno 32letého Jiřího Pavlenky, který je po konci ve Werderu Brémy bez angažmá.

„V tuto chvíli nás nikdo ohledně tohohle tématu nekontaktoval,“ sdělil redakci Sport.cz Pavel Pillár – mluvčí společnosti Sport Invest, která českého reprezentanta zastupuje.

Pavlenka ještě v minulé sezoně chytal bundesligu a jeho výhodou by mohlo být, že není aktuálně smluvně vázán s žádným klubem, a je tedy velmi rychle dostupný. Zároveň z německého prostředí ho Flick dobře zná a na trhu není moc volných gólmanů, kteří ještě v minulé sezoně chytali v jedné z TOP 5 evropských soutěží.

Kromě Pavlenky se skloňuje i jméno 35letého Tomáše Vaclíka, jenž má díky angažmá v Seville zkušenosti s La Ligou. Kromě toho působil v Basileji, Olympiakosu nebo Huddersfieldu, naposledy oblékal dres druholigového španělského celku Albacete. Aktuálně je rovněž nezaměstnaný.

Samozřejmě je možné, že šanci dostane Peňa. Pak se ale logicky musí vyřešit obsazení dvojky. Je tak pravděpodobné, že Barcelona opravdu nového gólmana v nejbližší době přivede. Na seznamu dále mají být Edgar Badia či Jordi Masip. Nebo Loris Karius, jehož kariéru pozastavilo finále Ligy mistrů v roce 2018. Tam v dresu Liverpoolu udělal několik chyb. The Reds padli s Realem Madrid 1:3.

Někdo dokonce zmiňuje Kostaričana Keylora Navase, jehož případný příchod by byl velmi třaskavý. Pět let totiž strávil v Realu Madrid.

Jaká bude realita, ukáže až brzká budoucnost. A co se týče českých gólmanů, nakonec to může být stejná spekulace, jako když se před lety Real Madrid údajně zajímal o Vladimíra Daridu.