Hlavní obsah

Češi mají smůlu. Barcelona vrátí do brány Poláka, který si už užíval důchod

Nebylo to pravděpodobné, ale španělští novináři o tom spekulovali. Jiří Pavlenka ani krajan Tomáš Vaclík akutní brankářskou nouzi Barcelony nevyřeší. Slavný fotbalový klub si podle zahraničních médií po zranění německé jedničky Marca-Andrého ter Stegena vyhlédl jinou náhradu. Vypomoct by měl Wojciech Szczesny. Polská legenda přitom před měsícem oznámila odchod do penze.

Foto: Facebook

Wojciech Szczesny opouští Arsenal a míří do AS Řím.

Článek

„Velmi respektuju historii Barcelony, je to jeden z nejlepších klubů světa. Myslím, že by ode mě bylo neuctivé tuto možnost nezvážit,“ cituje španělský server Sport.es Poláka, který poslední týdny tráví v Marbelle.

Szczesny se na jih Španělska vydal poté, co se zhruba před měsícem domluvil na ukončení kontraktu v Juventusu. Ve 34 letech ohlásil odchod do penze.

Nyní může kopačky a rukavice zase vytáhnout z garáže. V příštích dnech by měl podle informací známého fotbalového insidera Fabrizia Romana podstoupit zdravotní prohlídku a podepsat s Barcelonou kontrakt.

Polský veterán patřil mezi okruhu kandidátů, kteří mohli urychleně nahradit zraněného ter Stegena.

Španělská média mezi ně řadila i české třicátníky Vaclíka s Pavlenkou, kteří jsou bez angažmá. Barcelona se po uzavření přestupového okna ocitla v obtížné šlamastyce. Musela se urychleně poohlížet po záskoku z vlastních zdrojů nebo mezi nezaměstnanými brankáři.

Nakonec si zjevně vytáhne strážce, který si už užíval důchodu. Szczesny chytal za slavné značky Arsenal, AS Řím nebo Juventus. Katalánský velkoklub dodá jeho kariéře punc.

Před podpisem Szczesného zastával pozici dočasné jedničkou Iňaki Peňa, který v Barceloně platil třetí sezonu za náhradníka. Ten Stegen po operaci patelární šlachy v koleni přijde o zbytek sezony.