Hlavní obsah

Barcelonu povede po odvolání Xaviho bývalý kouč Bayernu

Aktualizováno

Fotbalisty Barcelony po odvolání trenéra Xaviho povede Hansi Flick. Bývalý kouč Bayernu Mnichov či německé reprezentace podepsal smlouvu do konce června 2026. Katalánský klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Novým trenérem Barcelony bude Hansi Flick.

Článek

„Barcelona si vybrala muže, jehož týmy jsou známé vysokým presinkem, intenzivním a odvážným stylem hry, který mu vynesl velký úspěch na klubové i mezinárodní úrovni a vyhrál v podstatě vše, co se vyhrát dá,“ uvedl klub v prohlášení.

Devětapadesátiletý Flick působil v letech 2019 až 2021 na lavičce Bayernu. S bavorským celkem vyhrál sedm trofejí, mimo jiné s ním dvakrát ovládl bundesligu a jednou i Ligu mistrů, Superpohár UEFA či klubové mistrovství světa.

Poté se ujal německé reprezentace, s níž na předloňském světovém šampionátu v Kataru skončil už ve skupině. Odvolán byl loni v září po debaklu 1:4 s Japonskem.

V Barceloně nahradil Xaviho. Mistr světa a dvojnásobný evropský šampion původně v lednu oznámil, že po sezoně skončí, ale před měsícem se s klubem dohodl na dodržení smlouvy platné do léta 2025. Vedení klubu ale před pár dny definitivně rozhodlo o tom, že kontrakt přece jen ukončí předčasně.

„Moc se těším, až začnu pracovat pro tenhle úžasný klub. Od svého příjezdu vidím, že ho všichni mají rádi a dělají maximum pro jeho úspěch,“ řekl Flick klubové televizi. „V týmu jsou dobře namícháni zkušení hráči s talentovanými mladíky. Musíme pracovat, abychom šli nahoru. Vyhrál jsem pár titulů s Bayernem a rád bych v tom pokračoval v Barceloně,“ uvedl německý kouč.

Barcelona letos skončila ve španělské lize druhá a v Lize mistrů vypadla ve čtvrtfinále s Paris St. Germain.

Související témata: