Hlavní obsah

Kuchta už zase pálí. V kotli Midtjyllandu mu fandil český spoluhráč

Fotbalový útočník Jan Kuchta zase pálí. Po srpnovém odchodu z pražské Sparty, kde ztratil místo v základní sestavě, se prvně trefil za svůj nový klub. Midtjyllandu pomohl gólem k přesvědčivé výhře nad druholigovým Hillerodem v Dánském poháru (4:1). Jeho branku slavil s fanoušky v kotli Midtjyllandu jeho český spoluhráč Adam Gabriel.

Foto: Profimedia.cz

Jan Kuchta ve službách dánského Midtlyllandu

Článek

Kuchta, který za Midtjylland nastoupil potřetí, zařídil premiérovým gólem svému týmu vedení 1:0. Dánský mistr pak přidal další tři branky a s přehledem postoupil do dalšího kola Dánského poháru. Český reprezentant strávil na trávníku 70 minut.

Sedmadvacetiletý český útočník skóroval po čtyřech měsících. Naposledy se gólově prosadil v závěru uplynulé sezony české ligy v Mladé Boleslavi. Na vysoké výhře (5:0), kterou Sparta stvrdila mistrovský titul, se podílel čtyřmi zásahy.

Kuchta, který se mocně podílel na dvou titulech Sparty v posledních dvou sezonách, se zkraje podzimu střelecky i herně trápil. Postupně vypadl ze základní sestavy, na konci srpna pak přestoupil do Midtjyllandu.

Nejen jeho gól v úterním utkání oslavil přímo s fanoušky Kuchtův spoluhráč Adam Gabriel. Třiadvacetiletý krajní obránce nefiguroval v nominaci na zápas, mužstvo podporoval v kotli Midtjyllandu.

Související témata: