Hlavní obsah

Kováč má jednu z nejdražších posil v historii Liberce. Hrozně jsme si sedli, pochvaluje si Hlavatý

Fotbalový Liberec potvrdil svou třetí posilu. Za trenérem Radoslavem Kováčem k Nise přestoupil z Pardubic Michal Hlavatý. Se Severočechy podepsal smlouvu do roku 2028. Spekuluje se o přestupové částce okolo dvaceti milionů korun, což by z něj dělalo jeden z nejdražších nákupů v historii klubu.

Foto: Jaroslav Appeltauer/ FC Slovan Liberec, Sport.cz

Michal Hlavatý je novou posilou Liberce.

Článek

V sobotu majitel Liberce Ondřej Kania spolukomentoval klubový stream přípravného zápasu s Mladou Boleslaví (0:1) a přitom odpovídal na otázky zaslané fanoušky. „Je tady dotaz, kdy bude Hlavatý na Ještědu. Musíme říct, že mediální spekulace nekomentujeme, ale fanoušci se určitě mají příští týden na co těšit,“ reagoval Kania.

Hned v pondělí Severočeši příchod Michala Hlavatého potvrdili. S ambiciózním Libercem 26letý záložník podepsal kontrakt na čtyři roky. „Jsem hrozně šťastný, že to dopadlo. Cítím tady rodinnou atmosféru, nabíjí mě to. Těším se, až s kluky vyběhnu na hřiště, a věřím, že tady zažijeme nějaké úspěchy,“ řekl Hlavatý v prvním rozhovoru pro klubový web.

Na východě Čech měl 26letý záložník smlouvu ještě na dvě sezony. Spekuluje se o přestupové částce kolem dvaceti milionů korun, což by z Hlavatého dělalo jednu z nejdražších posil v klubové historii. „Michal je zkušený hráč, který je zvyklý na lídrovskou pozici. Tvoříme tady nový tým s velmi nízkým věkovým průměrem a od Michala si slibujeme konstantní a kvalitní výkony,“ pověděl generální ředitel klubu Jan Nezmar.

„Transfer Michala Hlavatého byl jedním z nejkomplikovanějších případů, na kterém se naše agentura v posledních letech podílela,“ přiznal Roman Brulík z agentury RBR SportConsult, která fotbalistu zastupuje.

Zájem o něj měl i Baník Ostrava, hráč však upřednostnil ambiciózní Liberec. „Velkým lákadlem byly velké ambice klubu. V Pardubicích jsem poslední dva roky hrál prakticky o záchranu, chtěl jsem se posunout. Vize Liberce mě nadchla, chci se pohybovat ve vyšších vodách a zažít nějaký týmový úspěch,“ vysvětlil Hlavatý.

Změny v kádru Liberce

Příchody

Michal Hlavatý přestup z Pardubic

Marek Icha přestup ze Slavie

Josef Koželuh přestup z Plzně

Tomáš Polyák návrat z hostování

Odchody

Michal Fukala konec smlouvy

Daniel Tetour konec smlouvy

Mohamed Doumbia konec smlouvy

Jan Žambůrek konec hostování

Matěj Chaluš konec hostování

Filip Prebsl konec hostování

Filip Horský konec hostování

Pod Ještědem naváže na spolupráci s koučem Radoslavem Kováčem z Pardubic. „Již oznámený příchod trenéra Kováče a jeho realizačního týmu byl dalším faktorem. Vytvořil jsem si s nimi nadstandardní vztahy. Podle mě to byla úspěšná spolupráce a věřím, že dál bude. Jak po fotbalové, tak po lidské stránce jsme si s celým realizačním týmem a trenérem hrozně sedli,“ připustil Hlavatý.

Michal Hlavatý odehrál v nejvyšší soutěži 116 zápasů, v nichž vstřelil 14 gólů a na dalších 13 nahrál. Kromě Pardubic hrál za Plzeň a Mladou Boleslav. V roce 2020 získal ocenění nejlepší hráč druhé ligy. Oblékal také dres mládežnických reprezentací. Za Lvíčata odehrál rodák z Hořovic dva zápasy.

Pro Liberec s novou vizuální identitou jde o třetí posilu pro nadcházející sezonu, před kterou angažoval nový realizační tým v čele s Radoslavem Kováčem či pro ni angažoval jako svého ambasadora youtubera Vojtěcha Fišara. Předtím modrobílé posílil ze Slavie Marek Icha, jenž ale poslední dvě sezony hostoval v Pardubicích, a obránce Josef Koželuh z Plzně.