Hlavní obsah

Koubek: Slavia v Evropě dojde daleko. Jsou to habáni

Aktualizováno

Po nepovedeném ligovém utkání pěl na soupeře chválu. Trenér fotbalové Plzně Miroslav Koubek po sobotní prohře na Slavii (0:3) sportovně uznal, že jeho svěřenci v daný večer na soupeře jednoduše neměli. „Slavia byla evropská. Předvedla výborný výkon,“ pravil kouč Viktorie.

Video: LFA

Článek
Fotogalerie

Byla jedním z klíčových faktorů výšková převaha soupeře?

Ano. Jsou to habáni. Slavia nám dělala v zadních řadách problémy, ale ty bude mít každý. Podle mě je to mužstvo, které udělá v Evropské lize opravdu velký výsledek.

V čem se utkání lišilo od toho loňského, kdy jste v Edenu vyhráli 2:1?

Slavia je teď na úrovni absolutní evropské intenzity. Loni jsme zvítězili, protože tuhle intenzitu nehrála. Nebyla tak náročná. Dnes to byla jiná, evropská Slavia. Předvedla výborný výkon.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek uděluje pokyny Eriku Jirkovi během utkání na Slavii.

Co podle vás rozhodlo o neúspěchu?

Připravovali jsme se na nátlakový fotbal Slavie. Očekávali jsme to. Příčinou bylo, že jsme tomu podlehli, v úvodu zápasu hlavně mentálně. Bylo vidět, že hráči v zadních řadách jsou nervózní, kupili chyby. Slavia to vycítila, ukázali jsme, že ten problém máme. Vytvářela výborný tlak, my jí to ulehčili. Dělali jsme vylomeniny. Nechci říkat konkrétní jména, ale každý to viděl, vykopávali jsme v úvodu míč z prázdné brány…

Jak vás ovlivnil inkasovaný gól z penalty?

Byl to definitivní zlom. Po střele, která byla určitě chytatelná bez vypadnutí. Předtím jsme se dostali poměrně slušně do hry. Vytvářeli si situace, gólové možnosti. Ale vadilo mi, že i v této pasáži utkání jsme několikrát působili velmi laxně. Nekvalitně řešenými kombinacemi jsme doslova namazali soupeři balon do brejku. Místo toho, abychom na brejky hráli my, na ně hrála Slavia.

Jaké bylo vidět na trávníku Tomáše Chorého, ale v dresu oponenta?

Na nostalgické věci si nepotrpím. Byl to pro nás soupeř, měli jsme se s ním vypořádat. Vytváří silný fyzický tlak na stopery, rozbíjí obranu. Těží z toho další hráči. Zejména Provod, který nám dělal problémy, i když jsme se na něj také chystali. Chorý předvedl výkon, který jsme očekávali. Lepší by bylo, kdyby byl u nás v sestavě.

Pavel Šulc, na němž hra Plzně stojí, se naopak tolik neprosadil…

Neměl to vůbec jednoduché. Sázel na svoji agilnost, předvedl běžeckou sílu i technické věci. Pracoval pro mužstvo, musí plnit i obranné úkoly. Doslova se vydal, tak to beru. Pavel byl prostě součástí sestavy horšího mužstva.

Byl jste spokojen s výkonem wingbeků Milana Havla a Jana Kopice?

Havel měl dobré závěry zadní tyče, dostával se do koncovky. Honza se pokoušel spíše připravit něco kombinací. Ale určitě toho mohlo být víc.

Možná by pomohl návrat Cheicka Souarého. Jak to s ním vypadá?

Zatím netrénuje. Měl zlomeninu v prostoru kosti, která vytváří přechod do nártu.

  Ml. Boleslav - Pardubice dnes 13 : 00
20240922T13 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Pardubice
Ml. Boleslav vs. Pardubice
Ml. Boleslav
Pardubice
  Č. Budějovice - Sparta dnes 15 : 30
20240922T15 : 30:00+0200
Č. Budějovice vs. Sparta
Č. Budějovice vs. Sparta
Č. Budějovice
Sparta
  Liberec - Bohemians dnes 18 : 30
20240922T18 : 30:00+0200
Liberec vs. Bohemians
Liberec vs. Bohemians
Liberec
Bohemians