Hlavní obsah

Konkurence pro Schicka s Hložkem. Leverkusen dotahuje příchod ofenzivní posily

I po dvou trofejích v jedné sezoně posiluje. Bayer Leverkusen je podle německých médií blízko oznámení nové posily, francouzského ofenzivního univerzála Martina Terriera. 27letý fotbalista, jenž dosud působil v Rennes, by měl konkurovat Patriku Schickovi s Adamem Hložkem.

Foto: Profimedia.cz

Adam Hložek bude mít v Leverkusenu konkurenci.

Článek

„Už se rozloučil se spoluhráči ve Francii, do Leverkusenu dorazil ve čtvrtek ráno,“ píše portál Kicker. Pokud Terrier podle očekávání projde zdravotní prohlídkou a transfer nepřekazí žádná další nepředvídatelná událost, brzy se bude hlásit hlavnímu kouči Xabimu Alonsovi. Vedení klubu za něj do Francie pošle přibližně dvacet milionů eur (asi 500 milionů korun).

Terrierův příchod není nejlepší zprávou pro české fotbalové fanoušky, respektive pro minutáž reprezentačních útočníků Patrika Schicka s Adamem Hložkem. Francouzský forvard totiž dokáže nastoupit na více ofenzivních pozicích. Nejraději operuje z levého křídla, což je post, na němž Alonso nejčastěji využíval Hložka. Nemá ale problém ani s rolí čistokrevného hroťáka, čímž by se pral o místo se Schickem.

Na povrch vyplouvaly i spekulace, že by německý mistr do Rennes poslal jako kompenzaci Adama Hložka a menší finanční obnos. Ty ale vyvrátil renomovaný novinář Fabrizio Romano.

Terrier v Rennes působil poslední čtyři sezony. Ve 141 utkáních za klub zapsal 51 gólů a 24 asistencí. Leverkusen bude jeho prvním zahraničním angažmá. Zářil hlavně v ročníku 2021/22, kdy se s 21 brankami stal třetím nejlepším střelcem Ligue 1. Předčili jej pouze Wissam Ben Yedder (Monako) a hvězdný Kylian Mbappé, tehdy ještě v dresu PSG.

Otázkou tak zůstává, co Terrierův příchod udělá s pozicí českého dua. O případném odchodu Adama Hložka za větším vytížením se hovoří takřka celé léto, změnit adresu by mohl i Patrik Schick. Podle informací serveru infotbal.cz se Leverkusen jeho prodeji v případě adekvátní nabídky nebrání.

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 14 : 30
20240831T14 : 30:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Slovácko - Jablonec dnes 17 : 00
20240831T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Jablonec
Slovácko vs. Jablonec
Slovácko
Jablonec
  Hradec Králové - Sparta dnes 20 : 00
20240831T20 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Sparta
Hradec Králové vs. Sparta
Hradec Králové
Sparta