Hlavní obsah

Martínez nepřítel Kolumbie. Novinářská asociace vyzývá k tvrdému potrestání

Strkáš nám do kamery, budeš pykat… Kolumbijští novináři nechtějí, aby byl zameten pod práh incident, kterého se dopustil brankář argentinské reprezentace Emiliano Martínez. Ten v návalu vzteku uštědřil drsný políček pracovnímu náčiní jejich kolegy Jhonnyho Jacksona, který si ho dovolil natočit po závěrečném hvizdu utkání kvalifikace MS.

Foto: Profimedia.cz

Emiliano Martínez loví míč ze své sítě v kvalifikaci MS na půdě Kolumbie.

Článek

„Emiliano ‚Dibu‘ Martínez se dopustil naprosto zavrženíhodného chování, které nemůže zůstat bez povšimnutí. Brankář známý svými vynikajícími výkony na hřišti prokázal absenci profesionality a respekt ke svobodě tisku. Po zásahu kamery spadl pracovní nástroj na zem. Jedná se o projevy, které nejen poškozují jeho image, ale ovlivňují i ​​​​​integritu sportu,“ píše se na stránkách ACORD – Kolumbijské asociace sportovních novinářů.

Jackson pracuje pro společnost, která dodává záběry do Caracol Television a RCN Deportes.

„Zničehonic mě plácl. Byl jsem naštvaný, hodně naštvaný. Byl jsem v práci, stejně jako on. On hrál fotbal a já ho natáčel,“ řekl postižený kameraman.

Frustrovanému Martínezovi poslal zprávu ve znění:

„Dibu, můj bratře, jak se máš? Jsem Jhonny Jackson, kameraman, kterého jsi napadl v zápase proti Kolumbii. Chtěl jsem ti říct, že je to všechno dobré, můj bratře. Všichni prohráli zápas v životě. Tato porážka pro tebe zjevně hodně znamenala, ale podívej se dopředu, Dibu,“ naráží na fakt, že Kolumbie ukončila dlouhou neporazitelnost Argentiny.

ACORD ale nemá s Martínezem žádné slitování.

„Argentinská federace spolu s Jihoamerickou fotbalovou konfederací (CONMEBOL) musí jednat rozhodně a Martíneze exemplárně postihnout. Martínezovo nesportovní chování nelze tolerovat a je nezbytné, aby byly podniknuty kroky, které budou sloužit jako příklad, jak podobným incidentům předejít.“

Prezident asociace Faiver Hoyos dokonce uvedl, že Martínez omezil svobodu projevu.

„Coby novinářská organizace v této zemi ACORD chce, aby FIFA exemplárně potrestala pana Emiliana Dibú Martíneze, který dává špatný příklad mladé generaci.“

Martínez ani CONMEBOL případ nekomentovali.

  1 : 1 Real Madrid - Stuttgart 1 : 1 69. min Živě
20240917T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid
Stuttgart
  1 : 3 AC Milán - Liverpool 1 : 3 68. min Živě
20240917T21 : 00:00+0200
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán
Liverpool
  0 : 2 Ml. Boleslav - Slavia 0 : 2 dohráno
20240917T19 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav
Slavia
  2 : 1 Plzeň - Olomouc 2 : 1 dohráno
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc