Hlavní obsah

Klidně se vzdám peněz. Dopingový hříšník chce znovu hrát za milovaný klub

Už to skoro vypadalo na konec kariéry. Distanc za doping se ale francouzskému fotbalistovi Paulu Pogbovi smrskl ze čtyř let na osmnáct měsíců, takže se může vrátit na hřiště již v březnu. A byl by rád, aby se tomu tak stalo v dresu Juventusu, jemuž patří. „Jsem ochotný vzdát se peněz, abych ještě mohl hrát v Juve. Chci se vrátit do tohoto klubu,“ prohlásil jednatřicetiletý hráč.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Francouzský fotbalista Paul Pogba

Článek

Mistr světa z roku 2018 byl, možná stále je unikátním fotbalistou. Jenže v posledních letech jej neustále brzdily zdravotní komplikace. A když se zdálo, že se Pogba z potíží pomalu dostává, přišel pozitivní dopingový nález. Poslední soutěžní zápas za Juventus tak odehrál loni v září, proti původně čtyřletému trestu se úspěšně odvolal a comeback může přijít už v březnu.

Jenže pauza byla dlouhá, Juventus během ní značně omladil kádr. I proto se objevila informace, že klub s rekordním počtem italských titulů chce Pogbovi vypovědět smlouvu, která platí do roku 2026 a zaručuje hráči roční plat kolem osmi milionů eur (přibližně 202 milionů korun). Když trenér Juventusu Thiago Motta o záložníkovi nedávno mluvil, nezdálo se, že by na jeho návrat čekal. „Byl to skvělý fotbalista, ale dlouho nehrál,“ uvedl kouč.

Pogba má ale jiné plány: „Cítím se jako hladový lev zavřený v kleci. Skutečnost je taková, že jsem hráčem Juve a připravuji se hrát v něm,“ pronesl. A to i přes fakt, že „jeho“ desítku nyní nosí turecký talent Kenan Yildiz. I tak možná klub naznačil, že s Pogbou nepočítá.

„Číslo nebylo moje, ale klubu. Juventus udělal správnou věc. Měl jsem čtyřletý trest, tak dostal desítku někdo jiný. Kenan je navíc výjimečný plejer s obrovským potenciálem, takže to chápu,“ pravil Pogba.

Myšlenky na návrat v dresu historicky nejúspěšnějšího celku Itálie jsou hezké, ale jako první musí svolit trenér Motta. „Na hřišti mu ukážu, že si šanci zasloužím. Jsem hráčem Juve, nic jiného v hlavě nemám,“ řekl Francouz. „Budu nový Pogba, moudřejší a silnější. Mám jediné přání, hrát fotbal,“ slíbil někdejší nejdražší fotbalista světa.