Hlavní obsah

Když to trefíš, dám ti pětikilo. Anglická hvězda vyburcovala parťáka k parádnímu gólu

Hecovačka jako ze zápasu za pivo a párek. Jenže na top úrovni. Anglický záložník Jack Grealish se po vítězství v Lize národů nad Finskem (3:1) podělil o rozhovor, který předcházel výstavní trefě jeho spoluhráče Trenta Alexandera-Arnolda z přímého kopu. „Řekl jsem mu, že když to trefí, dám mu pět set babek. A on to prostě poslal pod víko,“ culil se Grealish.

Foto: Lee Smith, Reuters

Anglický záložník Jack Grealish

Článek

Pro kontext – anglický středopolař samozřejmě nabízel finanční odměnu v librách, takže Alexander-Arnold si přijde přibližně na 15 000 korun. Pro střelce krásné branky to ale stejně spíše znamená kapku v moři, neboť v Liverpoolu vydělává týdně asi čtyřistakrát tolik.

Šestadvacetiletý obránce ale nádherným přímákem dokázal, že mu slavný celek nevyplácí ohromnou gáži pro nic za nic. Čtvrt hodiny před koncem souboje s Finy se opravdu přenádherně opřel do balonu, projektil bez potíží překonal zeď a zamířil přímo do šibenice. Gólman Lukáš Hradecký, spoluhráč Patrika Schicka a Matěje Kováře z německého Leverkusenu, plachtil vzduchem bezvýsledně.

„Skvělá kopací technika. Na brankáře jsem často přísný, ale tady fakt neměl žádnou šanci zasáhnout,“ smekl bývalý záložník Manchesteru United Roy Keane.

Někdejší irský fotbalista, který si momentálně vydělává coby televizní expert, ale jako obvykle nesršel přehnanou pozitivitou. Na výkonu beka Liverpoolu, který nastoupil netradičně přes nohu zleva, našel i mouchy.

„Dostává v reprezentaci prostor díky tomu, jak skvělou má přihrávku. Ale kolikrát nemůžu uvěřit tomu, jak je špatný do defenzivy. Někdy to vypadá, jako by hrál obránce poprvé v životě,“ nechápal Keane.

Třeba se to zlepší, až Alexanderu-Arnoldovi někdo ze spoluhráčů nabídne pětikilo za každý skluz…

Související témata: