Hlavní obsah

Kdybych mohl, o pauze vystřídám devět hráčů. Příšerný fotbal, zuřil Kováč

Další facka pro „Hvězdu ze severu“. Liberec prohrál v Teplicích 1:2 gólem z 94. minuty. „Jsem z výkonu celkově zklamaný. Stěžejní roli zatím nehrají hráči, od kterých to čekáme. Musíme si s nimi promluvit,“ kritizoval kouč Radoslav Kováč, jemuž se nelíbila ani úroveň zápasu. „Katastrofální,“ zhodnotil.

Sestřih zápasu Teplice–LiberecVideo: LFA

Článek

Jste hodně zklamaný?

Samozřejmě. Výkon byl špatný. První poločas byl jednoznačně šílený, příšerný. Tam jsme neměli vůbec nic. Připravovali jsme se na to, že Teplice budou agresivní a budou hrát jednoduchý fotbal, což se potvrdilo. Připravovali jsme se na hodně dlouhých balonů, bohužel jsme hráli hrozně pomalu a po chybě jsme dostali gól, když jsme ztratili balon. Prajska (Preisler) to nezakřižoval, a Horský šel dokonce až do brány. Tam jsme hodně propadli v bránění. Střídal bych tam osm devět hráčů.

V poločase jste udělal hned tři změny, dvě u stoperů. Byl to risk?

Risk to je, ale Miky (Mikula) měl žlutou kartu. Nevím, co tam při prvním gólu dělal Ghali, asi hrál na housle… Součinnost nebyla vůbec dobrá. Navíc Miky udělal další faul na půlce, to už smrdělo červenou kartou. Takže jsem věděl, že do toho hned sáhneme. Bylo tam málo odvahy. Teplice hrály na brejky, hodně zataženě. Nyarko tam neměl moc prostoru, i když tam měl nějaké dvě příležitosti. Proto jsme tam dali Letenaye, silnějšího a většího hráče. Dali jsme i gól a ve druhém poločase jsme se zlepšili. Kdybychom dali na 2:1, tak jsme zápas vyhráli, jenže Letyho vychytal Němeček. A pak uděláme v 94. minutě chybu…

V čem spočívala?

V komunikaci. Myslím, že Hugo (Bačkovský) tam šel zbytečně. Šlo o nízký balon. Už předtím malinko propadl. Spíš tomu chtěl pomoci a blbě to vyhodnotil a šel ven. Dostat gól v 94. minutě je hrozně nešťastné. Je vidět, že je na čem pracovat. Je potřeba větší zkušenost. S dlouhými balony jsme si měli daleko líp poradit, když tam máme tři chlapáky. Hali (Halinský) i Mario (Pourzitidis) tomu pomohli. Dlouhých balonů tam bylo mraky, ale musíme v nich být daleko lepší. Je to škoda.

Jak to vypadá se stoperem Dominikem Plechatým, který poslední dva zápasy nehrál?

Plechy měl trochu problém s třísly, protože po roce měl dva náročné zápasy. Nechtěli jsme riskovat. A hlavně ani on se na to necítil, takže jsme ho nechali odpočinout. Rozhodnutí bylo spíš na něm.

Překvapilo vás, že za Teplice chytal po delší době Luděk Němeček?

Asi nějakou změnu udělat museli… Je vyšší, větší, věděli jsme, že se nebude moc hrát a bude se hodně kopat. Mrzí mě ještě jedna věc.

Jaká?

Čistého času se tady hrálo tak dvanáct minut. Příšerný fotbal! Body to přináší, tomu rozumím. Ale taky jsme tomu nepřidali kvalitu ani agresivitu. Zamotal se do toho ještě trochu rozhodčí, který už potom vůbec nevěděl, co s tím dělat. Faul, nefaul, faul, nefaul, furt se vybíhalo na trávník. Úroveň zápasu byla katastrofální. Ale Teplice to zvládly, ubouchaly nás a bohužel jedeme domů s prázdnou.

Po čtyřech kolech máte čtyři body. Jak hodnotíte start ligy?

Po tomhle zápase jsem zklamaný nejvíce, z těch čtyř byl jednoznačně nejslabší. Hodnotit to budeme až po pěti kolech. Potřebujeme doma zvládnout Pardubice, to je jasné. Zápas s nimi nebude jednoduchý, ale musíme ho zvládnout. Čtyři body ze čtyř zápasů je málo. Samozřejmě máme hodně nových hráčů, budeme trpěliví, známe naši cestu. Nervózní z toho nejsem, jsem spíš zklamaný z našeho výkonu. Agresivita tam byla slabá. Věřím, že body dělat budeme, ale dnes to nestačilo.

  Dánsko - Česko dnes 18 : 00
20240910T18 : 00:00+0200
Dánsko vs. Česko
Dánsko vs. Česko
Dánsko
Česko
  Česko - Ukrajina Vsadit dnes 20 : 45
20240910T20 : 45:00+0200
Česko vs. Ukrajina
Česko vs. Ukrajina
Česko
Ukrajina