Hlavní obsah

Je hodně pozitivní, že rotujeme a vyhráváme, pochvaloval si Vitík. Nabídku na stole nemá

Aktualizováno

Když na zaplněných Stínadlech poslal Spartu do vedení, Martin Vitík si uvědomil, jak čas kvapí. V Teplicích totiž skóroval už na jaře 2022. „Došlo mi, jak to letí. Byl jsem o dva a půl roku mladší, utíká to a je potřeba si to užívat,“ culil se. Tehdy si užíval výhru 3:0, nyní další vysoký triumf 4:1.

Sestřih zápasu Teplice - SpartaVideo: LFA

Článek

Rozhodli jste o něm až ve druhém poločase, co jste po pauze zlepšili?

Vyhrála naše trpělivost, držení míče a klid na balonu. Je pravda, že v první půli to byla bitva, ale zůstali jsme trpěliví a věděli jsme, že pokud si to pohlídáme vzadu, zápas zvládneme. Což se i stalo, i když soupeř dal gól na 1:1. Ale zase se ukázalo, že jsme silný tým. Máme tři zápasy, tři výhry, což je určitě pozitivní na to, že hodně rotujeme a v přípravě tady nebyla půlka týmu.

Jak důležité bylo, že jste na vyrovnávací gól Teplic odpověděli za sedmdesát pět vteřin?

Podle mě hodně. Reagovali jsme na to, že se něco nepovedlo, a je fajn, že to dokážeme otočit v náš prospěch. Musíme si toho vážit. Pak jsme utkání zvládli s přehledem.

Krátce po pauze jste otevřel skóre, když jste zareagoval pohotověji než domácí Bílek. Nebál jste se, aby nešlo o faul?

V první chvíli jsem viděl, že Jarda Zelený vracel po rohovém kopu balon. Snažil jsem se ho hledat a jít k němu co nejblíže. Viděl jsem, že teplický hráč je na brankové čáře a že mu to dost trvá. Takže jsem tušil, že když zrychlím a dotlačím ho, může z toho něco být. A to se i stalo. Vůbec jsem si nemyslel, že by to měl být faul. Myslím, že jsem ho vůbec ani netrefil.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Martin Vitík (vlevo) ze Sparty a Pavel Svatek z Teplic

Jak důležité je pro současnou Spartu, že se už do hry po zranění poprvé od května vrátil Kaan Kairinen?

Jsme moc rádi, že je zpátky. Teď jsou to nějaké tři měsíce, péče našich fyzioterapeutů a lékařů pomohla. On sám na sobě pracoval a dělal vše pro to, aby se dostal co nejdříve zpátky. V naší hře je velmi důležitým hráčem. Je vidět jeho přehled a klid na balonu, dokáže diktovat tempo hry.

Jak se cítíte vy osobně na startu sezony po Euru?

Dobře. Samozřejmě realizační tým se mnou pracuje, mají to všechno vymyšlené a vypočítané, co se dat týká, aby nás nepřetáhli. Jsme v dobré péči.

Co se změnilo pod novým koučem Larsem Friisem?

Cítím, že se vyměnily dvě osobnosti. Friis je hlavní trenér, ale už minulou sezonu jsme se s kluky bavili o tom, že on je předurčený k tomu jím být. I vzhledem k tomu, jaké měl slovo v týmu, to vypadalo, jako bychom měli dva hlavní trenéry. Žádná novinka to pro nás nebyla. Co se systému, tréninku a naší práce týká, zůstává vše stejné. Samozřejmě nový trenér může mít na něco odlišný názor než ten předešlý, ale to je normální. Žádná velká změna.

Máte na stole nějaké nabídky? Řešíte nyní i svou budoucnost?

Zájem o mě je, ale jelikož nemám nic na stole, nemusím se tím zaobírat. Samozřejmě kdybych na stole měl něco konkrétního, tak bychom si nad tím sedli, ale momentálně se můžu soustředit jen na Spartu.

  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc
  Ml. Boleslav - Slavia zítra 19 : 30
20240917T19 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav
Slavia