Hlavní obsah

Jablonec posílil gólman ze Slovinska. Česká liga patří k lepším v Evropě, tvrdí Mihelak

Po úspěšném startu sezony Jablonec posílil brankářský post. Na Střelnici přichází gólman Klemen Mihelak. „Chci se posunout do lepší ligy,“ prohlásil 22letý bývalý mládežnický reprezentant Slovinska, který s Jabloncem podepsal tříletou smlouvu.

Foto: FK Jablonec, Sport.cz

Jablonec posílil gólman Klemen Mihelak.

Článek

V průběhu letní pauzy zelenobílí hledali gólmana, kontaktovali i Václava Hladkého, který v minulé sezoně s Ipswich Town postoupil do Premier League. Zkušený hráč však zůstal na ostrovech, podepsal s druholigovým Burnley. Jablonečtí nakonec přivedli do branky Klemena Mihelaka ze Slovinska.

„Nebylo to vůbec složité. Prakticky hned jsem řekl ano. Chci se posunout do lepší ligy, abych se mohl stále zlepšovat a na hřišti odvádět to nejlepší, co dokážu,“ řekl Klemen Mihelak pro klubový web.

Sezonu v brance Jablonce odstartoval Jan Hanuš, který s Mladou Boleslaví vychytal výhru 2:0. Záda mu na lavičce kryl Vilém Fendrich. Své nové spoluhráče Mihelak sledoval už přímo na Střelnici. „Zápas se mi líbil. Česká liga je lepší než ve Slovinsku, patří k lepším v Evropě,“ řekl po přesvědčivé výhře Mihelak.

Poslední dvě a půl sezony Mihelak působil v prvoligové Murské Sobotě, za kterou v nejvyšší soutěži odehrál celkem 55 zápasů.

„Je to poprvé, co přestupuji ze Slovinska do zahraničí. Budu se muset seznámit s novým realizačním týmem a hráči, ale doufám, že to půjde rychle. Budu se snažit týmu co nejvíc pomoct,“ pověděl levonohý gólman. V NŠ Mura měl smlouvu ještě na jednu sezonu. Jablonci se upsal až do roku 2027. Oblékat bude dres s číslem 99.

„Dochází k velké personální obměně týmu a věříme, že mužstvo bude mladší, hladovější a bude hrát i trochu jinak. Poslední roky tady nebyly úplně nejúspěšnější a asi i na základě toho se tady toho v létě dost změnilo,“ řekl kouč Jablonce Luboš Kozel v minulém týdnu. Jablonec ve druhém kole Chance ligy čeká zápas na hřišti Ostravy.

Související témata:
Klemen Mihelak