Hlavní obsah

Lehmann má na krku další skandál. Dechová zkouška skončila fiaskem

Bývalá neochvějná jednička německé fotbalové reprezentace má na krku další oplétačky s policií. Zatímco v loňském roce zaútočil Jens Lehmann na sousedův majetek motorovou pilou, teď neunikla strážcům zákona jeho krkolomná jízda Mnichovem po návštěvě tradičního pivního festivalu.

Foto: Profimedia.cz

Jens Lehmann v exhibičním utkání

Článek

Legendu londýnského Arsenalu zastavila dopravní policie hodinu a půl po půlnoci ve vnitřní části Mnichova. Pohled na Lehmanna naznačoval, že se vrací z tradičního Okroberfestu, který se ve městě slavného Bayernu právě koná. Na sobě měl totiž lederhosen. Tedy tradiční bavorský oděv mužů, krátké kožené kalhoty s kšandami.

Očití svědci vypovídali pro německý list Bild, že slavného gólmana viděli konzumovat tupláky piva a tančit na dlouhých lavicích v Schützenfestzeltu (Střelecký festivalový sál).

Po skončení zábavy se potřeboval přesunout domů, ovšem nezvolil si místo spolujezdce v taxíku, nýbrž místo řidiče ve svém vozu. Opojen pivním mokem ale nezvládal jízdu přesně podle předpisů.

Policie pochybnou jízdu řidiče zaregistrovala a jeho automobil stopnula. Žalobkyně Anne Leidingová potvrdila deníku Bild, že Lehmanna zastavila policie poté, co podivně kličkoval.

„Policie zaznamenala zřetelný zápach alkoholu a nebezpečné chování na silnici,“ podotkla Leidingová.

Muži zákona se pokusili provést u řidiče dechovou zkoušku, ale Lehmann nedokázal fouknout dostatečně silně, aby se měřicí přístroj spustil. Byl tedy převezen na stanici a musel dát vzorek krve.

Jeho řidičský průkaz byl zadržen v rámci řízení, zatímco policisté se případem nadále zabývají.

„Vyšetřování probíhá. Jens Lehmann je podezřelý z řízení v opilosti,“ dodala státní zástupce.

Německá ikona se nechce k případu vyjadřovat.

Jens Lehmann odehrál za národní tým 61 mezinárodních zápasů a několik sezon byl prvním brankářem Arsenalu. Jako hlavní opora Kanonýrů se v sezoně 2003/2004 podílel na zisku titulu v Premier League bez prohry.

Po odchodu do fotbalového důchodu zatoužil po kariéře herce, trenéra či žurnalisty. V těchto oborech se ale neproslavil. Zatím si dělá spíše negativní reklamu…