Hlavní obsah

I manželka Tykače bude aktivní ve Slavii

Její muž vlastní fotbalovou Slavii, nyní začíná být i Ivana Tykač, manželka Pavla Tykače, činná v klubu z Edenu. Stala se patronkou ženského týmu sešívaných, kterému o víkendu začíná nová sezona. „Jsem na to moc pyšná, zároveň v tom vidím velké poslání,“ uvedla Tykač na tiskové konferenci.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Podnikatelka Ivana Tykač na tiskové konferenci Slavie

Článek

S ženským týmem čeká novou patronku večeře. Chystá se i na výjezd na Ligu mistryň, pokud zdárně proběhne kvalifikace. „Jsem nadšená, když vidím, jak se holky umějí na hřišti pohybovat a jak jsou skvělé s balonem. Ženský fotbal je podle mě mnohem krásnější než mužský, je elegantní. Je nádherné sledovat ty góly,“ vyznala se Ivana Tykač.

„Jeden z našich prvních hovorů o fotbale byl o tom, že ženy potřebují obdobné podmínky jako muži, aby mohly podat výkony. Je potřeba víc peněz a je skvělé, že peníze na to by měly být,“ uvedla Tykač k rozmachu ženského oddělení ve Slavii.

Sama patří mezi nejvlivnější ženy Česka, podniká v realitách, věnuje se dobročinnosti. Je spoluzakladatelkou a ředitelkou neziskové organizace Women for women. V ní funguje řada projektů, které podporují děti, ženy, rodiny. S ženským týmem Slavie se tato nadace propojí.

„Je to skvělé. V dnešní době jsou děti připoutány k počítačům, sportu se jich věnuje jen málo. Fotbal je fenomén, přitom není drahým sportem. Vezměte si, kolik úžasných fotbalistů začínalo bez obuvi nebo vlastního míče,“ řekla Tykač.

„Je potřeba zapojit i ženskou část, ve spojení naší nadace a Slavie vidím velký smysl. Tím, že budeme podporovat, aby se děti pohybovaly, budou pak zdravější. Tím pak ušetří i stát. Tyhle efekty mám ráda,“ přidala nová patronka Slavie.

Související témata:
Ivana Tykač