Hlavní obsah

Hrozila pořádná tragédie. V USA se propadlo fotbalové hřiště

Aktualizováno

Skoro až dystopicky vypadající obrázky. Na rozhraní čtyř hřišť pro fotbal a americký fotbal v americkém Altonu se zničehonic zdánlivě otevřela země. Přes deset metrů hluboká jáma do sebe vcucla i sloup osvětlení. Díkybohu se vše obešlo bez zranění, jelikož se v daném místě zrovna nikdo nenacházel. „To je nejdůležitější,“ oddychl si starosta města David Goins.

Na hřišti v americkém Altonu vznikla obrovská jámaVideo: Reuters

Článek

Pár dní před šokující událostí se přitom po trávníku s chutí proháněli amatérští sportovci, kteří žijí poblíž. A nejen oni.

„Týden zpět touhle dobou jsme tam měli šedesát, možná sedmdesát dětí na fotbalovém kempu. Tohle mohlo skončit příšerně,“ oddychl si ředitel jedné ze středních škol v oblasti Brian Hoener.

„Vypadá to jako záběr z filmu. Jako kdyby tu vybuchla bomba,“ kroutil hlavou Michael Haynes, zodpovědný za parky a volnočasové prostory v Altonu. Prapodivnou díru v zemi podle něj způsobila společnost New Frontier Materials, která pod hřištěm těží vápenec.

Ta prostřednictvím tiskového mluvčí brzy reagovala. „Zasažená oblast byla zajištěna a zůstane uzavřena. Bezpečnost je naší nejvyšší prioritou. Budeme spolupracovat s městem na co nejrychlejší a nejbezpečnější nápravě, abychom zajistili minimální dopady na lokální komunitu,“ vzkázala těžařská firma.

Vyšetřování, jak k vzniku díry přesně došlo, ale stále probíhá. „Jsem hodně zvědavý, na co přijdou experti. Je potřeba určit, co se stalo, proč se to stalo, jak tomu příště zabránit a nakonec jak spravit tu obrovskou jámu,“ přemítal Haynes.

Související témata:
  4 : 1 Španělsko - Gruzie 4 : 1 dohráno
20240630T21 : 00:00+0200
Španělsko vs. Gruzie
Španělsko vs. Gruzie
Španělsko
Gruzie
  2 : 1 pp Anglie - Slovensko 2 : 1 pp   dohráno
20240630T18 : 00:00+0200
Anglie vs. Slovensko
Anglie vs. Slovensko
Anglie
Slovensko
  Francie - Belgie dnes 18 : 00
20240701T18 : 00:00+0200
Francie vs. Belgie
Francie vs. Belgie
Francie
Belgie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.