Hlavní obsah

Horváth skončil v Domažlicích. Možná se vydá mimo fotbal

Pavel Horváth skončil na lavičce třetiligových Domažlic. Tuto zprávu pustili do světa samotný trenér i západočeský klub, který rozchod zdůvodnil touhou ikony plzeňské Viktorie na návrat do profesionálního fotbalu. Nicméně v tuto chvíli podle informací Sport.cz nemá Horváth blízko k žádnému angažmá. Není dokonce vyloučeno, že jeho budoucnost bude spjata s mimofotbalovou aktivitou.

Foto: ČTK

Pavel Horváth na stadionu v Domažlicích.

Článek

„Pavel měl nabídky z vyšších soutěží už v zimě, v Domažlicích teď ale neskončil kvůli snaze dostat se do profesionálního fotbalu. Chce si dát chvíli oddech, zvážit důkladně svůj další profesní krok,“ řekl Sport.cz zdroj, který má blízko k domažlickému klubu.

Jedním z klubů, který o Horvátha stál, bylo českobudějovické Dynamo. Nicméně jeho angažmá pod Černou věží nemělo žádný reálný podklad. Nabídka od majitele Vladimíra Koubka nebyla profesně ani finančně natolik lákavá, aby na ni 49letý kouč kývl. Souhlasit s rolí asistenta, když má Horváth odtrénováno víc než stávající hlavní trenéři Dynama Jiří Lerch a Jiří Kladrubský dohromady, by nedávalo smysl.

Situace se sice může změnit po očekávaném vstupu nového vlastníka do Dynama, který si může přivést nový realizační tým, za současného stavu však není příchod Horvátha do jihočeského klubu reálný.

Zájem o něj projevila také druholigová Zbrojovka. Pokud se však vytasí s nabídkou na asistenta, pravděpodobně neuspěje. S touto pozicí bude Horváth souhlasit nejspíš jen v případě některého z předních českých klubů.

„Pokud nepřijde nabídka, která by splňovala jeho profesní představy, bude Pavel trénovat děti a věnovat se aktivitám mimo fotbal,“ uvedl zdroj Sport.cz. Vrátí se Horváth od příští sezony do profesionálního fotbalu, nebo se vydá po nové cestě?

  1 : 0 PSG - Girona 1 : 0 dohráno
20240918T21 : 00:00+0200
PSG vs. Girona
PSG vs. Girona
PSG
Girona
  3 : 0 Sparta - Salcburk 3 : 0 dohráno
20240918T18 : 45:00+0200
Sparta vs. Salcburk
Sparta vs. Salcburk
Sparta
Salcburk
  Feyenoord - Leverkusen dnes 18 : 45
20240919T18 : 45:00+0200
Feyenoord vs. Leverkusen
Feyenoord vs. Leverkusen
Feyenoord
Leverkusen
  Monako - Barcelona dnes 21 : 00
20240919T21 : 00:00+0200
Monako vs. Barcelona
Monako vs. Barcelona
Monako
Barcelona