Hlavní obsah

Hečův hořký návrat na Letnou: Sparta byla lepší, přiznal po vysoké porážce

Pět let na Spartě působil, pět gólů od ní dostal. Comeback na Letnou brankáři Slovácka Milanu Hečovi nevyšel, ač na žádné z branek přímou vinu nenesl, po inkasování nepopulárního bůra by se těžko spalo snad každému muži s rukavicemi. „Výsledek je krutý, ale Sparta byla prostě lepší,“ přiznal bez okolků 32letý gólman.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovácka Milan Heča na Spartě.

Článek

Celé Slovácko v hlavním městě prožilo den blbec. Ještě před utkáním ze zdravotních důvodů přišlo o několik klíčových opor, zkušení Milan Petržela, Stanislav Hoffmann a Marek Havlík do něj zasáhnout nemohli. I když poslední dva byli s mužstvem na lavičce náhradníků. „Chyběli nám. Bylo to vidět,“ tuší Heča.

Ten v poslední, mistrovské sezoně sice neodchytal ani jednu ligovou minutu, na dlouholeté angažmá ve Spartě ale ani tak nevzpomíná ve zlém. „Těšil jsem se sem úplně stejně, jako když jsem se v minulých ročnících se Spartou vracel na Slovácko. Bylo to pro mě příjemné, ale výsledku je vážně škoda,“ litoval.

Smutno mu mohlo být i z toho, že dvě gólové střely málem zlikvidoval. Ani dělovku Tomáše Wiesnera z první půle, ani hlavičku střídajícího Victora Olatunjiho na konečných 0:5 ale vytěsnit mimo brankový prostor nakonec nedokázal. „Na dva góly jsem si sáhl, takže ty mě mrzí. Jinak to ale všechno dohráli do prázdné,“ vzpomínal Heča na klíčové situace utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slovácka Milan Heča při utkání na Spartě.

„Některé věci jsme takticky nezvládli. Dovolili jsme Spartě chodit do brejků a ona je dokázala svojí kvalitou vyřešit. Naší hrou jsme jí šance nabídli a ona je proměnila,“ hledal dále příčiny porážky. „Ale alespoň na stadionu panovala super atmosféra. Je vidět, že fanoušci jsou natěšení. Byli slyšet,“ ocenil domácí příznivce, kteří i díky úspěchu z minulé sezony prožívají fotbalovou horečku.

Ještě předtím, než se spolu s kolegy ze Slovácka bude věnovat rozboru neúspěšného nedělního podvečera, si alespoň mohl s bývalými spoluhráči zavzpomínat na společné angažmá ve Spartě, ač pouze letmo. Přece jen na Letné mezi lety 2018 a 2023, odchytal téměř sedmdesát ligových duelů, kromě nedávného mistrovského titulu navíc v roce 2020 slavil i triumf v poháru. „Po zápase jsme s některými pokecali,“ naznačil, že s kabinou Sparty stále udržuje dobré vztahy.

  Hradec Králové - Slovácko dnes 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň