Hlavní obsah

Fousek: Nevidím důvod rezignovat. Se Šádkem a Tvrdíkem komunikujeme normálně

Kontroverze ohledně prémií pro národní tým, ostuda v Gruzii, otázky veřejnosti týkající se pozice trenéra Ivana Haška… Fotbalová asociace ČR ve čele s předsedou Petrem Fouskem zažívá turbulentní týdny. Mandát nejvyššímu muži české kopané vyprší příští rok, na posledním zasedání výboru Ligové fotbalové asociace tak mluvil i o své pozici. Jak přesně? „Prezentoval jsem, že rezignovat nemíním. Nevidím důvod,“ sdělil v pátek novinářům Fousek.

Foto: Petr Horník, Sport.cz

Předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek

Článek

„Diskutovalo se o řadě záležitostí, v některých jsme měli rozdílné pohledy. Ale v průběhu mandátu se celá řada věcí povedla. Účty budeme skládat na valné hromadě v roce 2025,“ doplnil Fousek.

Současný předseda FAČR bude mít i možnost opět kandidovat na post, který nyní zastává. Veřejnosti dosud nesdělil, jestli to plánuje. Mlčenlivost trvá i nadále. „Až nastane správná chvíle, oznámím, jak jsem se rozhodl,“ prohlásil Fousek.

Není tajemstvím, že s některými mocnými muži českého fotbalového rybníčku nemá Fousek ideální vztahy. Na přelomu srpna a září absolvoval slovní přestřelku přes média s Jaroslavem Tvrdíkem. Slávistický boss mu mimo řadu dalších věcí vyčítal netransparentní hospodaření se státními penězi. „Chová se trošku jako císař, který má své léno,“ vzkázal Tvrdík. „Účelový populismus. Zahajuje kampaň (ohledně voleb předsedy FAČR příští rok, pozn. red.). Jeho hnojomet odmítám,“ odpověděl Fousek.

Hlasitým odpůrcem Fouska je i plzeňský Adolf Šádek, který je spolu s Tvrdíkem jedním ze členů Ligového výboru LFA. „Jsme profesionálové. Komunikujeme normálně. Navštěvuji jednání LFA, zástupce profesionálního fotbalu respektuji,“ tvrdil Fousek.