Hlavní obsah

Fotbalová Sparta má nového kapitána

Aktualizováno

Nové „céčko“ aneb Stoper za stopera. Fotbalisty pražské Sparty povede v příští sezoně jako kapitán Filip Panák. Osmadvacetiletý střední obránce nahradí ve funkci Ladislava Krejčího, který v červnu přestoupil do Girony. Letenští o tom informovali na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Střídající Ladislav Krejčí (vlevo) předává kapitánskou pásku Filipu Panákovi. Po jeho odchodu do Girony ji získal natrvalo.

Článek

Panáka čeká v rudém dresu šestá sezona, z aktuálního kádru nepůsobí ve Spartě nikdo jiný déle. Bývalý reprezentant do 21 let získal s Pražany v posledních dvou ročnících titul, v tom minulém navíc i domácí pohár.

„Filip jde ostatním příkladem v tom, jak se nikdy a za žádných okolností nevzdává. Je ve Spartě respektovaný jako hráč i jako osobnost. Svěřit mu kapitánskou pásku proto byla přirozená volba,“ uvedl sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Souhlasí s ním i dánský trenér Lars Friis, který v červnu na lavičce Sparty nahradil krajana Briana Priskeho, jemuž do té doby dělal asistenta. „Pany patří k oporám týmu a vůdčí roli měl už v posledních dvou sezonách. To, že volba padla právě na něj, je logickým krokem, zachováváme díky tomu kontinuitu. Jeho charakter a houževnatost jsou pro ostatní příkladem. Zároveň je díky svým zkušenostem a klidu na hřišti i mimo něj obrovským přínosem pro celou kabinu. Bude mít samozřejmě oporu i v ostatních zkušených hráčích,“ řekl Friis.

Panák považuje novou funkci za obrovskou čest, ale zároveň i závazek. „Cítím vůči fanouškům, zaměstnancům, realizačnímu týmu a kabině velkou odpovědnost. Pro mě osobně se navzdory tomu všemu tolik nezmění, chci být na hřišti stále stejný. O kompetence se budeme tak jako v minulých sezonách dělit s dalšími zkušenými kluky. Určitě to není o mně samotném,“ podotkl někdejší hráč Karviné.

Pro Panáka se navíc jedná o určitou satisfakci. V loňské sezoně odehrál 42 zápasů v rudém dresu. Po vážných problémech se zraněním kolene, kdy téměř nevěděl, zda jeho kariéra bude pokračovat, se dočkal zasloužené odměny.

Příspěvek pražské Sparty na svém instagramovém účtu sdílel i bývalý kapitán Ladislav Krejčí, který k tomu přidal tři srdce v barvách klubu z Letné.

  Ml. Boleslav - Paksi dnes 18 : 00
20240822T18 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Paksi
Ml. Boleslav vs. Paksi
Ml. Boleslav
Paksi
  Plzeň - Hearts dnes 19 : 00
20240822T19 : 00:00+0200
Plzeň vs. Hearts
Plzeň vs. Hearts
Plzeň
Hearts