Hlavní obsah

Lvíčata musí ve Walesu vyhrát, jinak se jich Euro týkat nebude

Jednoznačný úkol stojí před českou fotbalovou jednadvacítkou. Jestli si Lvíčata chtějí udržet šanci na postup na Euro, musí v kvalifikačním utkání na půdě Walesu zvítězit. Jakákoliv ztráta totiž posouvá minimálně do baráže právě pátečního soupeře. Utkání má výkop v 18:30 a online reportáž můžete sledovat na webu Sport.cz.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán české jednadvacítky Václav Sejk

Článek

Z posledních pěti šampionátů do 21 let chyběli Češi jen na jednom. Příští Euro v roce 2025 se navíc koná na Slovensku.

„Něco se nám povedlo, něco ne. Máme před sebou dva zápasy, které rozhodnou, zda půjdeme alespoň do baráže. Situaci jsme si zhodnotili, mnoho zápasů jsme si prohráli sami. Skupina je velmi vyrovnaná a tlak je na nás pořád stejný,“ říká trenér Jan Suchopárek.

Parta kolem kapitána Václava Sejka se ve skupině nachází zatím na čtvrtém místě se ziskem osmi bodů, Wales je druhý a bodů posbíral stejně jako vedoucí Dánové čtrnáct. Jenže zatímco ostatní týmy mají před sebou už jen jediný duel, Čechům zbývají ještě dva. V úterý se v Hradci Králové střetnou s Litvou.

Matematika je tedy jasná. Šance na postup existuje pouze v případě dvou triumfů. S Walesem Češi na úvod kvalifikace remizovali 1:1, když inkasovali až v závěrečném nastavení.

„Utkání jsme odehráli velice dobře, první poločas jsme byli jednoznačně lepší. Soupeř vystřelil poprvé až chvíli před poločasem. Pak už i vinou vynucených střídání nebyl výkon takový jaký měl být, ale ukázali jsme si jednotlivé pasáže, kde bylo evidentní, že herní kvalita byla na naší straně. Bohužel jsme dali jedinou branku a soupeř vyrovnal. To jsou klíčové momenty kvalifikace, kvůli kterým jsme teď ve stavu, že je všechno potřeba napravit,“ dodává Suchopárek.

Jeden z klíčových duelů dvouletého cyklu startuje ve Walesu v 18:30. Online reportáž můžete sledovat na Sport.cz, přímý přenos vysílá ČT Sport.

Kvalifikace o mistrovství Evropy
Skupina I
18:30 Wales - Česko