Hlavní obsah

Fotbalisty Hradce Králové posílí záložník a odchovanec klubu Samek

Fotbalisty Hradce Králové posílí záložník a odchovanec klubu Daniel Samek. Jeho chystaný příchod z Lecce potvrdil trenér Východočechů David Horejš, transfer by se měl administrativně dořešit v příštích dnech. Podle spekulací médií by měl dvacetiletý český mládežnický reprezentant v Hradci Králové hostovat z italského klubu, kde se zatím neprosadil do prvoligového A-týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Daniel Samek si opět zahraje českou ligu, posílí Hradec Králové.

Článek

„Přivedli jsme Dana Samka. Ještě to není oficiálně oznámeno. Kdy s ním budeme moci počítat, to se uvidí. V nejbližších dnech se to bude řešit,“ uvedl Horejš na tiskové konferenci po prohře 1:2 v utkání 6. ligového kola v Pardubicích.

Samek se vrátí do rodného města a do klubu, jehož je odchovancem. V létě 2018 přestoupil do Slavie a v 17 letech se dostal do A-týmu Pražanů. V sezoně 2021/22 začal talentovaný střední záložník pravidelně nastupovat a v dosavadních 21 ligových zápasech si připsal tři branky a stejný počet asistencí.

Poté ho na chvíli přibrzdilo zranění a do základní sestavy Slavie už nepatřil. Pražané ho předloni prodali do Lecce. Do prvního týmu italského mužstva se Samek neprosadil a hrál za mládežnický výběr, za který nastoupil do 64 utkání.

  Plzeň - Olomouc zítra 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc