Hlavní obsah

Fortuna liga se vrací, ženská soutěž má poprvé oficiální název

Nová doba. Ženská fotbalová liga poprvé získala generálního partnera, zaštítí ji sázková společnost Fortuna, podle které se v minulých letech jmenovala mužská nejvyšší soutěž. O víkendu tak startuje ženská FORTUNA=LIGA. „Pro ženský fotbal jde o významný milník,“ je přesvědčený předseda fotbalové asociace Petr Fousek.

Foto: Profimedia.cz

Ženská fotbalová liga poprvé získala generálního partnera, novým názvem tak je FORTUNA=LIGA. Archivní snímek ze zápasu Slavia - Slovácko.

Článek

Šest let platila Fortuna za generální partnerství s mužskou ligou, pro aktuální sezonu jej ale ztratila. Nabídce konkurenční sázkové kanceláře Chance, která dává za rok za propůjčení svého jména 260 milionů korun, odmítla konkurovat.

Teď se vrací v nové soutěži. „Možnost získat titulární partnerství ženské ligy umožňovala Fortuně za jasně daných podmínek dosavadní smlouva s FAČR, tudíž nebylo možné vypsat tendr,“ říká Fousek.

Sázková společnost český fotbal dlouhodobě podporuje, momentálně je například partnerem reprezentace, za jméno pro ženskou ligu poslala další peníze. Kontrakt platí na dva roky s opcí na prodloužení. „V posledním období je zřejmé, že se jedná o nesmírně perspektivní segment se zajímavým potenciálem. Fortuna liga je etablovaná značka, po konci spolupráce s LFA byla domluva s FAČR na podpoře nejvyšší ženské fotbalové soutěže naší prioritou,“ popisuje Marek Janoušek, manažer sponzoringu Fortuny.

„Ženský fotbal je globálně vnímaný jako komerčně nejrychleji rostoucí sportovní odvětví. Jsem přesvědčená, že to společně s Fortunou potvrdíme i v českém prostředí,“ věří vedoucí Úseku ženského fotbalu FAČR Miroslava Fousková.

Soutěž dostane větší servis, vzniknou její webové stránky, bohatší prezentace bude na sociálních sítích. ČT sport z každého kola odvysílá jeden zápas, další vybrané utkání bude dostupné v podobě streamu na webu TVCOM.

Ligu bude hrát osm týmů: Slavia, Sparta, Slovácko, Slovan Liberec, Viktoria Plzeň, Lokomotiva Brno, Pardubice a FC Praha, což je nováček. Každý hraje dvakrát s každým, po čtrnácti kolech se soutěž rozdělí na dvě poloviny po čtyřech a v nadstavbě se týmy v šesti kolech opět potkají doma i venku. První a druhý tým postoupí do Ligy mistrů, třetí do nové evropské soutěže a poslední sestoupí do druhé ligy. Titul obhajuje Slavia.

Související témata:
  Plzeň - Olomouc dnes 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc
  Ml. Boleslav - Slavia dnes 19 : 30
20240917T19 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav
Slavia
  Real Madrid - Stuttgart dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid
Stuttgart
  AC Milán - Liverpool dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán
Liverpool