Hlavní obsah

Vydatné deště ohrožují fotbal i na Slovensku, ligové kolo se ale odkládat nebude

Vydatné deště ohrožují pořádání fotbalových zápasů také na Slovensku. Unie ligových klubů (ULK) jako řídicí organizace nejvyšší soutěže monitoruje nepříznivou situaci a připravuje různé scénáře. Celé kolo se však odkládat nebude. Důvodem je, že aktuální počasí je na území západního a východního Slovenska zcela odlišné. Zatímco v Dunajské Stredě hustě prší, v Michalovcích svítí slunce.

Foto: FC Košice

Stadion v Košicích, ilustrační foto

Článek

Zatímco Ligová fotbalová asociace (LFA) odložila z bezpečnostních důvodů kompletní víkendový program první a druhé české soutěže, na Slovensku hodlají postupovat regionálně.

„Od pátku až do neděle, s ohledem na termín výkopu každého duelu, proběhnou na stadionech kontroly hracích ploch a připravenosti na zápas. Nejrizikovější je aktuálně západ Slovenska. Všechny domácí kluby však vyvíjejí maximální úsilí, aby se zápasy odehrály. Vůli hrát i v náročných podmínkách vyjádřily všechny ligové týmy. ULK chce zdůraznit, že pokud bude nutné jednotlivé zápasy odložit, odloží je,“ píše se v oficiálním stanovisku na webu ligy.

Unie ujistila, že nebude riskovat zdraví hráčů, fanoušků ani členů pořadatelského štábu. O případném odkladu jednotlivých zápasů se rozhodne na základě reálné kontroly každé hrací plochy. „V aktuální situaci, kdy počasí na území Slovenska je diametrálně odlišné, i vzhledem k napjaté termínové listině, nebudeme řešit odklad celého kola. Nejbližší možný termín pro celé kolo by byl až 4. prosince,“ poukázala.

Velkým šlágrem 7. kola slovenské ligy má být v sobotu večer duel Dunajské Stredy s mistrovským Slovanem Bratislava.

Související témata: