Hlavní obsah

Ve Vídni zavádějí po výtržnostech drsná opatření

Aktualizováno

Příští čtyři vídeňská fotbalová derby mezi Rapidem a Austrií se v rakouské lize odehrají bez fanoušků hostujících týmů. Oba kluby se na tomto opatření dohodly po výtržnostech při nedělním 343. derby na stadionu Rapidu, které domácí vyhráli 2:1. O rozhodnutí informovali zástupci klubů na tiskové konferenci. Sektory vyhrazené hostům kluby nabídnou domácím fanouškům nebo charitativním organizacím.

Foto: Profimedia.cz

Chuligáni vídeňských týmů

Článek

Co se přesně dělo? Po závěrečném hvizdu vtrhly na hrací plochu oba fanouškovské tábory. Přítomní příslušníci ochranky je zastavit nedokázali. Příznivci vídeňských rivalů po sobě dokonce házeli světlice i další pyrotechniku.

„Jsem naprosto v šoku. Tohle se prostě nemůže dít. Je potřeba učinit rázná opatření,“ řekl kouč vítězů Robert Klauss. „Nemá to co dělat s fotbalem. Nechápu, že se něco takového stane u nás v Rakousku,“ doplnil jeho protějšek Stephan Helm.

Už v pondělí Rapid s Austrií oznámily, že fanouškům, kteří se na výtržnostech a potyčkách podíleli, zakážou doživotně přístup na stadion. Za zapalování pyrotechniky a házení světlic do tábora rivalů i na hrací plochu pro ně navíc budou požadovat rozšíření trestu na všechny stadiony v Rakousku.

Oběma klubům za incidenty hrozí tresty od vedení bundesligy. Disciplinární komise se případem bude zabývat nejdříve příští pondělí, až se podaří i ve spolupráci s policií shromáždit veškeré podklady a důkazní materiál.