Hlavní obsah

Mourinho zuřil. S ofsajdem nesouhlasil a před kameru postavil notebook

Zase na sebe stáhl pozornost a zachoval se výstředně. Slavného fotbalového trenéra tureckého Fenerbahce Josého Mourinha namíchlo, že gól jeho celku na 2:0 v Antalyasporu neplatil kvůli ofsajdu. Proto před televizní kameru postavil vlastní notebook se záběrem, na kterém chtěl dokázat, že o porušení pravidel nešlo. „Gól byl regulérní,“ vztekal se pak na tiskové konferenci Mourinho. Fenerbahce nakonec druhou branku přidalo a vyhrálo 2:0.

Foto: Profimedia.cz

Trenér José Mourinho byl nespokojen s výkonem rozhodčího.

Článek

Útočník Edin Džeko dostal v 77. minutě přihrávku za obranu a samostatný nájezd proměnil. Jenže z branky se ani neradoval, protože asistent rozhodčího hned mával ofsajd. Tento verdikt posvětil i VAR. Odhalil, že bosenský střelec měl hlavu a část těla za posledním bránícím hráčem.

Mourinha však ani technologie nepřesvědčila. Na svém počítači proto zastavil situaci v době přihrávky, donesl ho před televizní kameru, aby všichni diváci mohli vidět jeho argument, proč měl gól platit. Za své chování pak od rozhodčího obdržel žlutou kartu.

„Nebyl to ofsajd. Když se podíváte na levého obránce, je vidět, že Džeko v něm není. Z pohledu naší kamery byla ta situace jasná,“ trval na svém portugalský kouč.

Mourinhovo chování obletělo svět. Fenerbahce však stejně zvítězilo a v tabulce figuruje po sedmi kolech na druhé příčce o tři body za Galatasarayem.