Hlavní obsah

Hotovo. Barák opustil Fiorentinu

Aktualizováno

Avizovaný transfer se stal realitou, Česko přichází o hráče v jedné z top pěti evropských lig. Fotbalový reprezentant Antonín Barák alespoň prozatím opouští italskou Fiorentinu, odkud zamířil do turecké Kasimpasy. Podle italských médií jde o roční hostování s opcí na přestup. Barákovo nové angažmá potvrdily i oficiální stránky klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Antonín Barák z Fiorentiny na ilustračním snímku během utkání čtvrtfinále Evropské konferenční ligy UEFA.

Článek

Příbramský rodák působil v Itálii posledních sedm let, nyní si vyzkouší život v Turecku. První zahraniční angažmá si vykopal v pražské Slavii, kam zamířil coby odchovanec Příbrami. Po stěhování z Edenu nejprve oblékal dres Udinese, kde strávil dvě a půl sezony, během nichž jej po velmi dobrém úvodu přibrzdily vážné zdravotní potíže.

Přes půlroční hostování v Lecce se Barák dostal do Verony. Tam strávil dva individuálně zatím asi nejpovedenější roky. Byl značně produktivní, v lize za 63 utkání zapsal osmnáct branek a šest asistencí, díky čemuž si jej v létě 2022 vyhlédla Fiorentina.

Sytě fialová uniforma ale Barákovi štěstí nepřinesla. Ač s mužstvem okusil dvě neúspěšná finále Konferenční ligy a jednu stříbrnou medaili z italského poháru, ke konci angažmá už plnil roli náhradníka. Na čas navíc vypadl i z reprezentace kvůli neshodám s trenérem Jaroslavem Šilhavým, jeho nástupce Ivan Hašek mu ale opět dal důvěru a Barák se podíval na Euro v Německu.

To pro něj ale nedopadlo šťastně. Během šampionátu se pral s virózou a když už se v klíčovém duelu s Tureckem dostal do základní sestavy, nechal se po dvou žlutých kartách vyloučit a nároďák i kvůli tomu neprošel ze skupiny. V nominaci pro zářijové duely Ligy národů s Gruzií a Ukrajinou Barák chybí.

V probíhající sezoně odehrál třicetiletý středopolař při bezbrankové remíze s Veniezií za Fiorentinu 55 minut, které prozatím platí za jeho poslední. Pak se začalo intenzivně řešit jeho nové působiště. Od nynějška bude nastupovat za Kasimpasu, která v turecké lize skončila pátá.

Související témata: