Hlavní obsah

FC Emmen nesmí mít na dresu logo výrobce erotických pomůcek

Amsterdam

Nizozemský prvoligový klub FC Emmen nedostal povolení umístit na dresy logo nového sponzora, kterým je společnost vyrábějící erotické pomůcky. Nizozemský fotbalový svaz (KNVB) to označil za nevhodné a reklamu na firmu EasyToys na dresu zakázal.

Foto: Profimedia.cz

Nizozemský prvoligový klub FC Emmen nedostal povolení umístit na dresy logo nového sponzora, kterým je společnost vyrábějící erotické pomůcky.

Článek

Emmen nastoupil k prvnímu zápasu nové ligové sezony v dresu bez loga, protože dosud neměl hlavního partnera. Poté se vedení klubu dohodlo s EasyToys, nicméně od KNVB potřebné povolení nedostalo.

"Není vhodné propagovat na dresu firmu ze sexuálního průmyslu. Musíme brát v úvahu, že fotbal je i pro mládež," uvedl svaz, podle něhož by taková reklama na dresu porušovala pravidla.

Emmen byl rozhodnutím KNVB zaskočen a nehodlá se se zákazem smířit. "Prostudujeme jejich argumenty a zvážíme, co bychom mohli udělat dál. Každopádně ale nemáme v úmyslu vzdát se společnosti, která se chce stát naším hlavním sponzorem," uvedli představitelé klubu, jenž hraje v nejvyšší soutěži od roku 2018.

Firma EasyToys má menší sponzorskou smlouvu s jiným prvoligovým klubem FC Groningen, na jehož stadionu má reklamní plochy. Podle KNVB není povolení pro bannery potřeba, pouze pro reklamu na dresu.

Související témata: