Hlavní obsah

Děsivý záběr. Hráč schytal před penaltou zásah zapalovačem do citlivých míst

Jiný svět, říká se někdy o slovinském fotbale a fanoušci Mariboru to v utkání s Olympií Lublaň opět potvrdili. Před zahráním pokutového kopu totiž z jejich tábora přiletěl na kopajícího hráče zapalovač, který ho trefil do citlivých míst. Ultras historicky nejúspěšnějšího klubu slovinské ligy tak opět ukázali, že v jejich zemi patří sice mezi nejaktivnější, ale zároveň nejproblematičtější fanoušky.

Foto: Magnus Lejhall/TT, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Raul Florucz se chystal v 17. minutě jít kopnout penaltu. Když udělal dva kroky od míče, náhle se svalil na zem v bolestech. Zpomalené záběry následně ukázaly, že schytal od fanoušků domácího Mariboru ránu zapalovačem do citlivých míst.

Sudí ihned utkání přerušil, aby mohl být rakouský fotbalista ošetřen. Pauza však netrvala dlouho a Florucz se opět zpět postavil k míči. Rozhozen však penaltu neproměnil.

Není to ale poprvé, co fanoušci Mariboru ukázali svou stinnou stránku. Naposledy se tak stalo před půl rokem v utkání s NŠ Mura.

Pokutou 25 000 euro, kontumací a zákazem vstupu diváků na čtyři zápasy byl historicky nejúspěšnější klub slovinské ligy potrestán za to, že fanoušci hodili omračující granát do prostoru lavičky Mury. Výbuch zranil tehdy šest lidí včetně nezletilého podavače míčů.

Celá situace se dostala až do vyšších pater a samotní politici se rozhodli, že proti chuligánům chtějí bojovat.

„Zpřísníme trestní legislativu proti chuligánům, kteří ohrožují lidi a majetek,“ oznámil ministr vnitra Boštjan Poklukar.

Na Maribor čeká trest i nyní po incidentu, kdy fanoušci hodili předmět na hřiště. Samotné utkání skončilo 1:1, když do vedení šel domácí Maribor a Olympia do konce první půle srovnala.

Maribor je po šesti kolech slovinské ligy na průběžném pátém místě s devíti body a Lublaň druhá s dvanácti body.

Související témata: