Hlavní obsah

Oslava gólu se zvrhla. Fanoušci zranili vlastního hráče

Tak se nám tu rozšířil takový nešvar. Přesněji řečeno na Britských ostrovech. Fanoušci slaví góly takovým způsobem, že někoho zraní. Nepřímo. V euforii ze vstřeleného gólu neznají bratra. Ani malého chlapce, ani svého miláčka. To vše ve dvou víkendových dnech. Nejdříve s sebou vzali reklamní panel na utkání West Hamu a poté ve velšském derby na trávníku Swansea City.

Foto: Profimedia.cz

Ollie Tanner odnesl radost svých fanoušků pořezanou nohou.

Článek

Ollie Tanner z Cardiffu City si pořezal nohu. Pod tlakem fanoušků na něj spadl reklamní panel, když příznivci jeho týmu juchali po vyrovnávacím gólu jedenáct minut před koncem bitvy o krále Walesu v EFL Championship (druhá nejvyšší anglická soutěž).

K incidentu došlo den poté, co dva hráči West Hamu museli vytáhnout mladičkého podavače míčů zpod zhroucené reklamní obrazovky během oslavy gólu v zápase Premier League v Crystal Palace. Sport.cz o tom již informoval.

Asistent trenéra Cardiffu Omer Riza si už před utkáním při pohledu do ochozů stadionu Swansea.com Stadium kladl otázku, zda je dostatečně zabezpečen.

„Díváte se kolem sebe a říkáte si: Nemělo by mít hřiště větší zabezpečení? Fanoušci se tady mohou dostat snadno k reklamním cedulím,“ okomentoval incident Riza na pozápasové tiskové konferenci.

Blížila se koncovka zápasu, když Ollie Tanner zařídil přesnou přihrávkou gól pro Calluma Robinsona. Příště by si to možná rozmyslel…

Hostující fans se totiž rozeběhli směrem ke svým hrdinům a za jednou z brán strhli v návalu radosti reklamní panel. Tanner si pak musel nechat ošetřit řeznou ránu.

„Má velkou ránu na noze, ale naštěstí byl v pořádku. Utkání dohrál, ale zhruba půl minuty jsme museli bojovat za něj. Víte, jak to ve fotbale je, mohli jsme v oslabení inkasovat,“ poukazoval Riza.

Manažer Swansea Luke Williams připustil, že každý tým musí po víkendových událostech přezkoumat svá bezpečnostní opatření po obvodu hřiště.

„Je to něco, na co se musí podívat bezpečnostní týmy všech klubů, protože také došlo k incidentu na zápase West Hamu,“ řekl Williams.

„Takže předpokládám, že na to teď budou reagovat úřady a bezpečnostní týmy, které rozhodnou, co je nejlepší.“

Související témata: