Hlavní obsah

Aféra v Turecku. Vnadná sudí měla sex s delegátem, oba ve fotbale končí

Turecký fotbal řeší nevšední aféru, o níž se píše i v zahraničí. Čtyřiadvacetiletá rozhodčí Elif Karaarslanová má utrum, vnadná kráska s více než 400 tisíci sledujícími na instagramu podle britského The Sun dostala od tamní federace doživotní zákaz za sex s bývalým mezinárodním sudím a delegátem Orhanem Erdemirem. Videa jejich vášnivých chvilek unikla na internet. Mladá pomezní brojí na sociálních sítích, vyráží do právní bitvy a rozporuje pravost nahrávek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Do 16 let kopala v Istanbulu za slavný Besiktas. Po přetržení předního zkříženého vazu v koleni zůstala na trávníku jako rozhodčí. S praporkem se oháněla už i v zápasech dorostenců nejslavnějších tureckých klubů.

K tomu všemu dobře vypadala a svoji čtyřletou rozhodcovskou kariéru zvěčňovala na sociální sítích. Její profil na instagramu sledovalo přes 300 tisíc uživatelů. Po rozpoutání říjnové aféry počet sledujících stoupá o další desetitisíce. Nicméně o tenhle druh zájmu jistě nestála.

Na internet se záhadně dostaly pár let staré záběry intimních chvilek s postarším mužem. Podle médií jím byl Orhan Erdemir. Jako sudí na přelomu tisíciletí odřídil přes sto klání v nejvyšší turecké soutěži. Několik let byl i na seznamu mezinárodních rozhodčích FIFA, měl zkušenosti i z evropských pohárů.

Po kariéře se stal funkcionářem a delegátem, který dohlíží na nástupce s píšťalkami a praporky. Po skandálu se i jednašedesátiletý funkcionář musí rozloučit s působením v tamním fotbale. Turecká fotbalová federace (TFF) oběma napařila doživotní distanc.

Karaarslanová už oznámila, že se chce právně bránit. „Mohla bych brečet, křičet a smutnit, ale to nejsem já. Jsem jedna z mnoha, kterým je ubližováno. Čeká mě dlouhá legální cesta, kterou ale překonám,“ vzkázala přes sociální sítě. „Vyhlížím vaši plnou podporu a lásku v tomhle procesu.“

Její právní zástupce už médiím poskytl prohlášení. Argumentuje, že inkriminovaná videa vytvořila a sestříhala umělá inteligence: „Na sociálních sítích bylo zveřejněno sestříhané video, vytvořené výhradně pomocí AI a publikované z účtu na sociálních sítích bez vztahu k našemu klientovi. Něco podobného představuje hrozbu pro každého, kdo by mohl v budoucnu čelit podobným obviněním.“

Obhajobu nicméně narušila první reakce bývalého sudího Erdemira, který naopak pravost videa nerozporoval. Jen upozornil na to, že k publikaci lascivních nahrávek nedal žádné svolení. A zároveň připustil, že jeho funkcionářská kariéra je u konce.

„Moje čest v rodině, společnosti a komunitě rozhodčích utrpěla. Kromě finančních ztrát je i nepopsatelná emociální škoda, kterou na mně případ zanechal.“

Související témata: