Hlavní obsah

Víme, proč jsme na Slavii prohráli. Koubek o poučení z pádu v Edenu a šancích proti Eintrachtu

V uplynulé sezoně dovedl trenér Miroslav Koubek fotbalovou Plzeň do čtvrtfinále Konferenční ligy, ve čtvrtek s ní zahájí boje o level výš. Na půdě Eintrachtu Frankfurt rozehraje s Viktorií skupinovou fázi Evropské ligy. V pekelné atmosféře, před téměř 60 tisíci diváky. „Musíme se na to podívat reálnou optikou,“ naznačil Koubek na tiskové konferenci ve Frankfurtu, že si uvědomuje, kdo proti jeho mužstvu stojí.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek

Článek

Frankfurt (od našeho zpravodaje) - „Nejsme naivky, abychom nevnímali rozdíl v kvalitě bundesligy a české ligy i mezi oběma týmy. Budu spokojený, když podáme dobrý výkon,“ doplnil Koubek na tiskové konferenci v Deutsche Bank Parku, který den před utkáním skrápěl hustý déšť.

V sobotu jste prohráli hladce 0:3 na Slavii. Lze za tak krátkou dobu naladit tým na možná ještě silnějšího soupeře?

Slavii jsme si společně zhodnotili. Víme, kde byla hlavní příčina porážky i našeho výkonu. Nechci ale dál rozvádět, abych soupeři nenapověděl. Doufám, že se poučíme. V Edenu ale bylo z naší strany i pár pozitivních věcí, třeba přechod do ofenzivy. Věřím, že si je dokážeme přenést do Frankfurtu.

Vzhledem k duelu ve Frankfurtu, šlo v Edenu o užitečnou lekci?

Slavia a Eintracht jsou rozdílní soupeři. Slavia podala silný výkon ve smyslu agresivity, tlaku na soupeře. Eintracht tohle umí také, navíc má jinou typologii ofenzivních hráčů. Nahoře má skvělé náběhové hráče.

Sestřih zápasu Slavia - PlzeňVideo: LFA

Jaká cesta může vést k bodovému zisku?

Takové zápasy musíte uhrát z aktivní defenzivy. Na Slavii jsme v ní dobří nebyli, tohle musíme výrazně zlepšit. Nelze však nevidět, že Eintracht má na každé pozici nadstandarního hráče, ve výborné formě jsou oba hrotoví útočníci plus křídelníci. Tým má vůbec skvělou formu, třikrát v řadě v německé lize vyhrál.

Na Slavii jste o přestávce nahradil chybujícího brankáře Mariána Tvrdoně doléčeným Martinem Jedličkou. Bude stát Jedlička v bráně i proti Eintrachtu?

Kluci se dozvědí, kdo bude chytat. Nikoli ale z médií.

Jste už rozhodnutý?

Do zápasu zbývá spousta hodin. Ale nebudu mlžit, mám rozhodnuto. O sestavě celkově také. Vzhledem k bouřlivé atmosféře by měli nastoupit zkušenější hráči.