Hlavní obsah

Vašulín se v Plzni bleskově adaptoval, střílí góly. Od toho jsem přece na hřišti, říká útočník

Tři poslední zápasy, tři góly. Dva z nich ukrajinskému Kryvbasu v úspěšných bitvách o play off Evropské ligy. Přestože na evropské scéně do minulého týdne Daniel Vašulín nehrál. „Asi mi poháry sedí,“ smál se 26letý plzeňský útočník, který rozhodl čtvrteční domácí odvetu s Ukrajinci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Daniel Vašulín z Plzně střílí vítěznou branku v odvetě s Kryvbasem.

Článek

Vypadá, že letní posila z Hradce Králové se adaptovala ve Viktorii bleskově. Před týdnem svým premiérovým gólem zařídil Vašulín triumf v prvním duelu s Kryvbasem, následně k němu přidal dva bratříčky - o víkendu v lize proti Karviné a v odvetě s Ukrajinci. Po ní se dočkal ovací plzeňského kotle.

„Jestli se vyvíjí moje angažmá v Plzni nad očekávání? Nechci, aby to znělo nějak namyšleně, jsem ale na hřišti od toho, abych góly dával. Šulcík (záložník Pavel Šulc) mi připravil obě branky proti Kryvbasu perfektně, měl jsem pak jednodušší práci,“ podotkl Vašulín.

Začít novou štaci třemi góly je skvělý začátek. Pro útočníka dvojnásob. „Tohle jsem potřeboval. Budu se snažit pomáhat týmu dál. S úspěšnými zápasy roste sebevědomí nejenom mě, ale celému mužstvu. Máme obrovskou kvalitu, s každým dalším utkáním vypadáme líp,“ těší Vašulína, který vnímá kvalitativní rozdíl mezi českou ligou a evropskou scénou.

„V Evropě se hraje rychlejší fotbal, soupeři jsou dobří na míči, nebojí se hrát jeden na jednoho,“ všiml si Vašulín. Další možnost konfrontace s Evropou bude mít příští týden v Doosan aréně, kde viktoriáni rozehrají se skotskými Hearts dvojzápas o Evropskou ligu.

Půjdou do něj s vědomím, že mají jistotu minimálně účasti v Konferenční lize. Do ní by byli zařazeni, pokud by duely s Hearts nezvládli. „Chceme určitě Evropskou ligu, šanci proti Hearts máme,“ pronesl Vašulín.