Hlavní obsah

Umím řecky. Koubek bavil novináře, v Soluni pomáhal s překladem

Když speciál s fotbalisty Plzně přistával ve středu po poledni v Soluni, mohli po levé straně spatřit stadion PAOK s názvem Toumba. Což ve volném překladu znamená hrobka. Trenér Miroslav Koubek věří, že Viktoria v pekelné atmosféře „nezemře“ a na půdě PAOK přidá ve čtvrtek večer k dosavadním dvěma bodům v tabulce Evropské ligy aspoň jednoho bratříčka.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek

Článek

Soluň (od našeho zpravodaje)  „PAOK je bez bodu, zápas bude chtít využít k prvnímu zisku. Na utkání s námi se velice soustředí. Jenže my také nemáme bodů na rozdávání, máme také velkou bodovou motivaci,“ prohlásil Koubek.

Jeho tým přivítala v Soluni modrá obloha a příjemných 23 stupňů. A rovněž přelety stíhaček, které křižovaly nebe nad městem. Piloti poctivě trénují na nedělní vojenskou přehlídku. Vpodvečer si pak viktoriáni vyzkoušeli trávník stařičkého stadionu PAOK, který má střechu pouze nad hlavní tribunou. Pronikavý zápach kolem jeho zdí jasně dokládal, že se na přilehlém parkovišti konal během dne rybí trh.

Západočeši byli v dobré náladě. Pomohl jim k ní i sobotní ligový skalp Baníku Ostrava na jeho půdě. „Na Baníku jsme udělali velká běžecká čísla, byli jsme to zase my. Energii, která nám vzhledem k enormnímu vytížení některých hráčů předtím chyběla, nám vrátila reprezentační pauza,“ pochvaloval si Koubek.

Už v neděli čeká Viktorii důležitá bitva se Spartou. Zohlední ji kouč při skládání základní sestavy na zápas s PAOK? „Hrajeme přece evropský pohár, nemůžeme vyslat signál, že něco vypouštíme přehnanou rotací sestavy. Nastoupíme možná ve složení, které se může lišit oproti utkání v Ostravě, ale rozhodně vyběhne proti PAOK aktuálně nejlepší sestava. Fanoušci by nám neodpustili, kdyby vycítili, že taktizujeme. Na evropské poháry jsme se těšili, bereme je s plnou vážností,“ ujistil Koubek.

Vzápětí pobavil zástupce médií v tiskovém centru, když při otázce řeckého novináře na nového brankáře PAOK Jiřího Pavlenku, pomáhal přítomnému překladateli. Respektive mu vysvětloval pozici Pavlenky, který není na soupisce pro Evropskou ligu, tudíž proti Plzni nemůže nastoupit. „Umím řecky,“ culil se Koubek. Zápas jeho mužstva na půdě PAOK začne ve čtvrtek v 18:45 českého času.