Hlavní obsah

Uklidním se až po cigárku, vtipkoval Koubek po infarktovém závěru

V nadsázce, když přišel trenér Miroslav Koubek do tiskové místnosti na stadionu ve Frankfurtu, vypadal, jako kdyby právě doběhl maraton. Vstřebával v sobě stále emoce ze senzačního závěru Plzně, která dokázala gólem Václava Jemelky v nastavení obrat velkého favorita o body (3:3) v zápase Evropské ligy.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Trenér Plzně Miroslav Koubek dovedl tým k senzační plichtě.

Článek

Frankfurt (od našeho zpravodaje) - „Ještě mi asi neklesl tep. Uklidním se, až si dám jedno cigárko, které si dávám po zápase pravidelně. Ne, jenom jsem to odlehčil,“ smál se očividně spokojený Koubek.

Co se ve vás teď odehrává?

Samozřejmě jenom pozitivní pocity. Dosáhli jsme na skvělý výsledek po dobrém výkonu. Zahrát dobře, právě tohle jsme si předsevzali. Pokud toto naplníte, může přijít dobrý výsledek. Na rozdíl od víkendu, kdy jsme jasně prohráli na Slavii, jsem na tým nesmírně pyšný.

Upřímně, věřil jste i za stavbu 1:3 v remízu?

Vždycky musíte věřit. Viděl jsem v obranné řadě Frankfurtu nejistotu. Cítil jsem, že se dá udeřit, pokud budeme vepředu v dostatečném počtu. Když před koncem snížil Adu na rozdíl jediného gólu, soupeř zpanikařil. Šli jsme za tím, štěstí se na nás nakonec usmálo. Remíza na půdě špičkového týmu bundesligy se počítá. Vážím si jí jako trenér před koncem kariéry. Hlavně se ale o něj zasloužili hráči.

Je pro vás pozitivní, že jste dvoubrankové manko dohnali ve chvíli, kdy byli na hřišti nezkušení mladíci Panoš a Sojka?

Nechci nic přeceňovat, někdy se toto podaří. Mladí kluci tím vyslali jasný vzkaz - jsme tady.

Máte radost, že se konečně gólově prosadil útočník Adu?

V Liberci skóroval, gól mu vzal milimetrový ofsajd. Proti Olomouci šel sám na bránu, šanci neproměnil. Na Slavii se k ničemu nedostal. Tohle mu určitě prospěje, měl velkou radost.

Co říkáte tomu, že bod trefil sváteční střelec Václav Jemelka?

Levonozí stopeři jsou vzácné zboží. Někdy se mi jeho výkony líbily, někdy ne. Třeba jako v sobotu na Slavii. Teď byl u první obdržené branky, mohl být u protihráče blíž. Ale to by člověk chtěl moc. Svůj výborný výkon korunoval gólem.

Ukázala Plzeň, že je evropské mužstvo?

Viktorka a Evropa, tyhle dva pojmy k sobě pasují. Vždyť v základní hrací době jsme na evropské scéně neprohráli pojednadvacáté v řadě.

  3 : 3 Frankfurt - Plzeň 3 : 3 dohráno
20240926T21 : 00:00+0200
Frankfurt vs. Plzeň
Frankfurt vs. Plzeň
Frankfurt
Plzeň